Обприскую сад цим – і біди собі не знаю: осіння “викорінювальна” обробка від 5 шкідників та садових хвороб

Викорінювальна обробка саду від шкідників необхідна в кожному дачному господарстві. Її мета – прибрати шкідливих мікроорганізмів і небажаних комах, а також підготувати рослини до зими.

Осіннє викорінювальне обприскування є частиною комплексу заходів із захисту рослин від хвороб і шкідників протягом усього сезону. Повністю позбутися фітопатогенів і шкідників досить складно, але завдяки регулярним обробкам їх кількість стає мінімальною і перестає бути перешкодою на шляху до здорового, рясно плодоносного саду.

Однак, незважаючи на важливість і широку популярність, викорінювальна обробка часто викликає багато запитань у садівників-початківців. Починаючи з того, навіщо взагалі проводити її в кінці сезону, і закінчуючи важливими моментами щодо вибору ефективних препаратів і проведення самої процедури.

І дійсно, якщо виконати роботи без належної підготовки, є ймовірність даремно витратити час і гроші, дозволивши хворобам і шкідникам продовжувати комфортне існування на ділянці. Розповідаємо далі в матеріалі, як правильно провести осінню обробку саду.

Холоди та початок заморозків здатні пригальмовувати розвиток різноманітних хвороб і шкідників, проте це не означає, що вони зникають. Багато садівників вважають за краще зайнятися викорінювальними обробками саме в цей період, щоб підготувати сад до зими та уникнути проблем навесні.

Осінню обробку саду проводжую в ці три ефективні етапи – всіх непроханих гостей з ділянки як вітром здуло
Осінню обробку саду проводжую в ці три ефективні етапи – всіх непроханих гостей з ділянки як вітром здуло

Адже, незважаючи на те, що хвороби та шкідники не поширюються, вони продовжують залишатися на самих рослинах та ґрунті. Під снігом вони чудово перезимують, а навесні вийдуть зі сплячки і почнуть активно розмножуватися, заражаючи все довкола.

Саме тому фахівці рекомендують застосовувати обробки, спрямовані на боротьбу зі сплячими шкідниками. Терміни обприскування варіюються залежно від регіону, однак потрібно орієнтуватися на закінчення періоду листопада.

Для початку необхідно видалити старі сухі гілки, максимально очистити стовбур від моху і лишайників. Землю довкола дерев перекопують на глибину близько 15 сантиметрів.

Після цього приступають до обробок, які мають бути комплексними. За словами досвідчених садівників, для цієї мети не підійдуть ні біологічні препарати, ні народні засоби.

Для приготування розчину беруть 700 грамів сечовини та 100 грамів мідного купоросу. Обприскують повністю усе дерево і ґрунт під ним. Працювати краще з дотриманням запобіжних заходів – у респіраторі та рукавичках.

Популярне

Подібні новини