Підслухала в черзі за молоком, чим шкідливе глибоке перекопування ґрунту восени: не знала про ці наслідки

Щороку восени дачники беруться за лопати та починають перекопування городу, вважаючи, що вони покращують структуру землі. Але деякі городники вважають, що постійне перекопування має свої недоліки.

Розповідаємо далі в матеріалі, про користь обробки ґрунту восени та можливі наслідки його глибокого перекопування.

Осіннє перекопування ґрунту: користь і можливі наслідки

Восени велика кількість городників та садівників починають займатися перекопуванням ґрунту на дачній ділянці. Перекопка ґрунту вважається однією з найважливіших робіт на дачі. Під час цього процесу можна очистити землю від бур’янів і сміття, зробити її більш рихлою. Тож, осіння перекопка надає ґрунту особливої легкості та пухкості. Це сприяє тому, що взимку земля добре поглинає вологу, а навесні швидко нагрівається.

Крім того, після перекопування частина шкідників і їх личинок опиняється на поверхні, де їх із задоволенням поїдають птахи, що дозволяє без зайвих зусиль усунути різноманітних “непроханих гостей” на своїй дачній ділянці. Саме тому кожен дачник хоча б раз у житті виконував відвальне перекопування, коли пласт землі перевертають, а верхній шар закопують на глибину штика лопати.

Велика кількість дачників навіть не здогадується про цей наслідок глибокого перекопування ґрунту восени
Велика кількість дачників навіть не здогадується про цей наслідок глибокого перекопування ґрунту восени

Здавалося б, цей доволі поширений дачний захід містить виключно тільки одні переваги. Однак навіть під час такої корисної процедури, як перекопування, можна зіткнутися з певними недоліками. Зокрема, якщо ґрунт обробити неправильно, це може призвести до серйозних проблем.

Чого варто уникати під час перекопування ґрунту восени

Восени дачникам не слід проводити надто глибоке перекопування ґрунту. Це пов’язано з тим, що подібні маніпуляції можуть зруйнувати верхній шар, який містить важливі мікроорганізми для здоров’я ґрунту. Тому восени варто обмежитися лише поверхневим розпушуванням. Виняток становлять лише глинисті ґрунти.

Крім того, глибоке перекопування може пошкодити коріння дерев. Це особливо стосується тих випадків, коли садівник неправильно обробляє пристовбурні кола.

Популярне

Подібні новини