У жовтні несу по 10 лотків від яєць у квітник – і ходжу собі задоволена! Користь “сміття” дорогого коштує

Жовтень на дворі, пора саджати тюльпани! Як це зробити легко і не гнути спину на городі? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас не лайфхак, а справжню паличку-виручалочку!

Тюльпани, які ростуть рівними рядами, як у Нідерландах, хіба це не мрія? Та як же ж зробити акуратні красиві лунки, ще й б так, щоб не стояти годинами у позі літери “зю”? Розбираємося.

Для початку нагадаємо, що оптимальний час для висаджування цих квітів – вересень і жовтень. Зважаючи на цьогорічну феноменально теплу погоду, краще висадкою зайнятися у жовтні. У цей період цибулини встигають вкоренитися до настання холодів.

Експерти розповіли, як рівно та швидко посадити тюльпани на клумбі

Щоб посадка тюльпанів пройшла без зайвих зусиль і ваші рослини виросли в ідеальних рядах, скористайтеся простим трюком. Замість того, щоб копати кожну лунку вручну, візьміть звичайний лоток із-під яєць. Розріжте його навпіл.

Розмістіть його на підготовленій ділянці, притиснувши його до землі. Це дозволить вам створити чіткі відмітки. Відстань між лунками важлива: для дрібних цибулин дотримуйтеся інтервалу 10-15 см, а для великих – 15-20 см. Завдяки цій хитрості ви зможете швидко підготувати два ряди для десяти цибулин за один раз.

Експерти розповіли, чи є різниця між коричневими та білими яйцями на полицях магазину
Експерти розповіли, як рівно та швидко посадити тюльпани на клумбі

Цей метод не тільки зекономить ваш час, але й гарантує, що всі тюльпани зростуть на однаковій відстані один від одного та будуть виглядати мов з картинки.

Приготування до посадки тюльпанів – це також чудова можливість обдумати, які саме сорти ви хочете виростити. Яскраві червоні, ніжні рожеві, або ж класичні білі можуть стати справжньою прикрасою вашого саду. Можливо, варто зібрати композицію з різних кольорів і форм. Цікаво виглядає, коли квіти різних кольорів чергуються між собою. А можна все залишити в однотонному відтінку.

Популярне

Подібні новини