Я виявила, які рослини приваблювали кліщів на дачі – тепер вирощую ті, що їх відлякують! Підготовка до весни

Кліщі... Хто хоча б раз у житті з ними не стикався! Ці прожерливі малюки влітку чатують на нас ледь не на кожному кроці. Розповідаємо, як очистити від них город.

Кліщі — це маленькі, але небезпечні паразити, які можуть стати серйозною проблемою для людей і тварин. Вони є носіями небезпечних захворювань, таких як бореліоз та анаплазмоз, які здатні викликати ускладнення, що загрожують здоров’ю. Та, виявляється, вивести цих ненажер можливо дуже просто.

Прополіть бур’яни

Експерти розповіли, як позбутись від кліщів на ділянці за допомогою простого й ефективного способу
Садівники дали перелік рослин, які слугують бар’єром від кліщів

Бур’яни — точно не потрібні нам на городі, а ще вони слугують розплідникам кліщів. Так, так! Ці майже непомітні павучки не стрибають з дерев (вони взагалі не мають такої функції). Вони живуть у бур’янах і чіпляються до всіх, хто підходить до них.

Полин, без сумніву, заслуговує на увагу. Дехто каже, що ця рослина може вивести кліщів, а ось ми знайшли інформацію, що насправді вони дуже полюбляють цю зелень.

Не варто забувати й про чистотіл, який часто росте вздовж стежок. Ця невибаглива рослина відома своїми лікувальними властивостями, але, на жаль, кліщі також вважають її прекрасним місцем для відпочинку.

А от м’ята зробила справжню зраду. Хоча цю рослину ледь-ледь можна назвати бур’яном, її привабливий аромат діє на комах, як магніт. Тому, якщо ви виявили скупчення кліщів біля своїх улюблених м’ятних рослин, знайте — це не випадковість.

Рослини, які відлякують кліщів

Експерти розповіли, як позбутись від кліщів на ділянці за допомогою простого й ефективного способу
Садівники дали перелік рослин, які слугують бар’єром від кліщів

На щастя, природа подарувала нам й рослини, здатні відлякувати цих паразитів. Наприклад, гвоздика — не лише красива квітка, а й ефективний захисник вашого городу. Її запах — це справжня отрута для кліщів, яка змусить їх покинути вашу ділянку.

Герань — ще один вірний друг у боротьбі з кровопивцями. Ця невибаглива рослина може рости в різних умовах і чудово захищає від не лише кліщів, але й комарів та мошок. Вона стане яскравим акцентом у вашому саду, водночас виконуючи захисну функцію.

Чорнобривці, зі своїм стійким і приємним ароматом, також ефективно відлякують шкідників.

Популярне

Подібні новини