Лінивий лайфхак, як розмножити заміокулькас: відрізала листок – і через 2 місяці виросла нова квітка

Кожен квітникар рано чи пізно обзаводиться красенем-сукулентом заміокулькасом. Він простий у догляді, виглядає презентабельно, відмінно очищує повітря і стає родзинкою абсолютно будь-якого інтер'єру.

Заміокулькас, або, як ще називають цю кімнатну квітку, “доларове дерево”, уже не є новинкою, і горщик із неймовірно розкішною рослиною можна побачити в квартирах, офісах та громадських місцях. Рослина красива і дуже прикрашає будь-яке приміщення.

У магазині ціна на невеликий кущик заміокулькаса “кусається”. Саме тому, щоб заощадити, досвідчені квітникарі завжди намагаються знайти безкоштовний варіант отримання бажаної рослини у свою колекцію.

Короткий опис сукулента

Заміокулькас належить до роду Ароїдних і є близьким родичем сингоніумів, монстери, дифенбахії та інших. Однак він відрізняється тим, що має властивості сукулента. Заміокулькас здатний накопичувати вологу в бульбах і соковитих листках. Цю особливість важливо знати, щоб не залити рослину.

Заміокулькас родом з Африки. Листя у рослини щільне, шкірясте, з глянцевим блиском. Виглядає дуже декоративно. Стебла товсті та досить щільні. Кущик може вирости до метра у висоту. Дорослій рослині знадобиться чимало місця, тому підвіконня буде замало. Під землею у заміокулькаса знаходяться м’ясисті бульби. У кімнатних умовах заміокулькас цвіте рідко. Квітка у нього непримітна, вирощують його переважно заради ефектної зелені. Рослина так влаштована, що певний час може перебувати без води.

Цей спосіб розмноження заміокулькаса підійде для всіх лінивих садівників – ось що необхідно зробити
Цей спосіб розмноження заміокулькаса підійде для всіх лінивих садівників – ось що необхідно зробити

Лінивий спосіб розмноження заміокулькаса

Безперечний плюс рослини ще й у тому, що її можна доволі легко розмножити в домашніх умовах. Потрібно лише знати деякі нюанси такої процедури. Досвідчені квітникарі зазначають, що квітів, які розмножуються листям, не так уже й багато, але заміокулькас – один із таких. Для цього підійдуть будь-які частини листка.

Отже, за допомогою ножиць зрізуємо кілька листочків зі стебла і знаходимо для них невеликі ємності для посадки (з отворами, щоб зайва волога не застоювалася). Укорінювати заміокулькас можна в мінеральному або універсальному ґрунті, перліті або просто у воді.

Листочки слід посадити в підготовлений ґрунт (краще просто присипати їх, а не встромляти в субстрат). Після цього саджанці рясно поливають і в подальшому не дають ґрунту пересихати між поливами, щоб молочні корінці не відмерли.

Уже через два місяці можна побачити розкішний результат: пір’ячко наростить маленькі бульби, з яких незабаром з’являться нові листочки. Коли це станеться, рослинки можна пересаджувати в горщик.

Популярне

Подібні новини