Рецепт багатого врожаю від діда-городника: один полив восени – і ваші грядки стануть щедрішими за родичів

Рослини, як і люди, це також живі організми, які потребують енергії. Свою енергію рослини отримують з води та поживних речовин, солей і мінералів.

Після вдалого сезону та зібраного врожаю необхідно підготувати наш ґрунт до наступного року, ретельно його удобрити. Сьогодні ми розповімо про мінеральне добриво на основі суперфосфатів.

Фосфор — невід’ємний макроелемент для активного росту рослин. У разі його нестачі починають хворіти корені наших культур, і рослина може загинути. Рятівне рішення — добриво на основі суперфосфатів. Наші посадки відразу підвищать рівень своєї імунної системи, стійкість до захворювань та морозів, що сприятиме збільшенню врожайності.

Суперфосфат — це порошкове або гранульоване добриво, у своєму складі може містити й інші мінерали, такі як кальцій або калій. Як використовувати це добриво на своїй ділянці? Суперфосфат можна вносити як у гранулах, так і в рідкому вигляді, розчиненому у воді, порошком.

Городники розповіли про осіннє добриво для грядок
Городники розповіли про осіннє добриво для грядок

Призначення способів трохи різниться. Гранули або сухий порошок зазвичай вносять у ґрунт, який потім необхідно перекопати, а рідкою масою потрібно поливати коріння рослин. Зазвичай це добриво використовують у кількості двох столових ложок на квадратний метр. Також можна додати наше добриво до органічного компосту. Необхідно пам’ятати, що для досягнення найкращого ефекту суперфосфат слід застосовувати разом із магнієм і калієм.

Ці три макроелементи — головні помічники рослин. Внесення лише фосфору необхідне тільки за його нестачі. Тож тепер ви знаєте всі аграрні тонкощі по догляду, які дозволять в наступному році зібрати щедрий та соковитий врожай.

Обирайте варіант, який буде зручним особисто вам, та побачите, наскільки ефективним він виявиться. А ми від щирого серця бажаємо вас успіхів на присадибній ділянці!

Популярне

Подібні новини