Садимо троянди восени: поради для новачків — 2 правила і клумба буде пишнішою, ніж у досвідчених дачників

Осінь — чудовий час, щоб приділити увагу трояндам. Розповідаємо, що потрібно зробити вже у жовтні, аби кущі дали гарні здорові бутони у сезон. Це вийде навіть у новачків!

Якщо ви новачок на клумбі, але мрієте про пишні зарослі троянд, осінь — саме той час, коли пора ставати до роботи.

Ключ до успішної посадки кущів — це правильний вибір часу. Важливо не пропустити момент, коли земля ще зберігає тепло, але перші заморозки вже на горизонті. У середньому це 20-30 днів до настання холодів. Чому це важливо?

Експерти пояснили, як правильно проводити живцювання троянд на власній ділянці
Дачники розповіли, як правильно доглядати за трояндами восени

Троянди повинні встигнути пустити коріння і зміцніти, але не повинні почати активний ріст і нарощування зеленої маси, адже зимові морози можуть легко знищити нові пагони. Тож найкращим періодом вважається той, коли вдень температура тримається на рівні +15°C, а вночі — не нижче +5°C. Принцип такий самий, як і з посадкою озимого часнику.

Не менш важливим є і місце, яке ви оберете для своїх троянд, адже перед вами — справжні сонцеїди. Тому краще висаджувати їх у добре освітлених місцях, які водночас захищені від сильних вітрів.

Часто новачки роблять помилку, не звертаючи уваги на стан ґрунту. Однак саме земля є ключовим фактором успішного вирощування цих квітів. Ідеальний ґрунт для рослин — легкий, пухкий, вологий і злегка кислий. Якщо ваша земля занадто щільна або глиниста, не варто кидати роботу з трояндами. Є простий спосіб поліпшити її структуру — додайте відро піску на квадратний метр і добре перекопайте ділянку.

Це розкислить землю і допоможе квітам вкорінитися.

Садівники назвали 4 причини, навіщо сипати пісок на газон
Дачники розповіли, як правильно доглядати за трояндами восени

Перед тим, як помістити троянди в землю, огляньте свої саджанці. Коріння — це серце рослини. Якщо ви помітили сухі або пошкоджені ділянки, сміливо обрізайте їх.

Перейдемо ж до посадки. Спершу викопайте ямки глибиною та шириною близько 50 см, щоб коріння мало достатньо простору для росту. Відстань між рослинами залежить від сорту троянд. Якщо у вас паркові, то залиште між ними 80 см, для плетистих — до 1 метра, а для чайних або гібридних сортів — близько 50 см.

Коли ви розміщуєте саджанець у лунку, не забудьте про один важливий момент: коріння не повинно бути загнутим або деформованим. Після посадки щедро полийте квіти.

Популярне

Подібні новини