Куми з села беруть тільки ці 4 сорти картоплі: стійка до фітофторозу, колорадського жука та дротяника

Готуй сани влітку, а воза — взимку. Золоті слова, які слід брати до уваги при підготовці до посадки картоплі. Розповідаємо про 4 родючих сорти бульби, які з легкістю можна посадити у 2025.

Картопля — другий хліб. Ще здавна українці вирощували її та цінували за те почуття ситості і за ту неймовірну поживність, яку дає коренеплід. Вже зараз радимо подумати наперед, який сорт посадити наступного року, аби було мало мороки на грядках.

Якщо хочеться чогось незвичайного, екзотичного, але в той самий час простого для вирощування — “Чорний Либідь” просто створений для вас. Його фіолетові бульби не лише вражають своїм нестандартним виглядом, але й відрізняються чудовими смаковими якостями. Багатий на антиоксиданти, різновид стає справжньою знахідкою для прихильників здорового харчування, а ось шкідники байдужі до цієї картоплі.

Городник назвав 4 сорти картоплі, стійкі до колорада, дротяника та фітофтори

Ви точно вподобаєте і сорт “Солоха”, що відзначається своїм горіховим присмаком. Її бульби мають не лише унікальний колір, а й значний вміст корисних речовин: вітамінів С та Е, антиоксидантів і каротиноїдів. Співпадіння чи ні, “Солоха”, як і літературна чаклунка творить дива: фітофтора їй не страшка, а жуки навіть не заглядаються.

Також радимо посадити сорт “Зоряна”. В Україні він з’явився у 2005 році та підкорив серця багатьох завдяки своєму ніжному білому м’якушу, який приготований у вигляді пюре стає справжнім шедевром. А пюре з цієї бульби виходить настільки смачне, що його можна їсти навіть без масла.

Досвідчені городники розповіли, які добрива слід внести під картоплю восени
Городник назвав 4 сорти картоплі, стійкі до колорада, дротяника та фітофтори

Сорт “Слов’янка”, хоча й невибагливий до ґрунту, демонструє відмінні результати на родючих ділянках. Це середньостиглий сорт, що вражає високими смаковими якостями. Його бульби зазвичай мають рожевий колір і кремовий м’якуш, що відмінно підходить для приготування пюре та запечених страв. Сорт стійкий до різних хвороб.

Популярне

Подібні новини