1 склянка цього замінить 10 покупних добрив: сиплю восени на виснажену землю і вона буквально “оживає”

З приходом осені дачний клопіт не закінчується. Адже настає час, коли треба подбати про трудівницю-землю і повернути їй те, що вона віддала вам з рясним і смачним урожаєм.

Восени ґрунт потребує удобрення та відновлення структури, а для цього потрібно внести різноманітні органічні та мінеральні підживлення, щоб закласти основу для майбутнього благополучного росту та плодоношення садових і городніх культур. Розповідаємо, чим і як правильно підгодувати землю восени.

Багато городників восени мають спільну мету, яка полягає в покращенні якості ґрунту після чергового дачного сезону.

Для цього використовують як сидерати, так і комплексні добрива. Серед багатьох засобів особливе місце займає кісткове борошно, яке фермери застосовували ще в XIX столітті. Це добриво неймовірно високо цінують у США, де його вносять у ґрунт кілограмами.

Користь кісткового борошна

Добриво збагачує ґрунт азотом, калієм, залізом, кальцієм, фосфором, магнієм та низкою інших елементів.

Однак багато дачників ігнорують це підживлення, забуваючи про його приховані можливості, які іноді перевищують користь від сидератів.

За порадою сусідки восени підживлюю виснажену землю тільки цим засобом – і вона вмить відновлює свої сили
За порадою сусідки восени підживлюю виснажену землю тільки цим засобом – і вона вмить відновлює свої сили

Кісткове борошно використовують ті городники, які цінують чисті й натуральні продукти без шкідливих хімікатів та інших добавок.

Застосування

Слід враховувати, що кісткове борошно розкладається від 8 до 12 місяців. Унесене восени добриво живитиме рослини все літо.

Його використовують у сухому вигляді, додаючи в ґрунт під час перекопування – по 2 столові ложки на квадратний метр у теплиці. На відкритому ґрунті достатньо 1 столової ложки на 1 кв. м.

Також додатково кісткове борошно підсипають під полуницю та інші кущі, а також під квіткові рослини, що готуються до зимівлі.

Зберігання продукту

Щоб субстрат не втратив своїх корисних властивостей до внесення в ґрунт, його слід правильно зберігати. Порошок повинен знаходитися в сухому провітрюваному місці, недоступному для гризунів, птахів і бродячих тварин. Ємності з підживленням не варто ставити на сонячне місце або зберігати в приміщенні з високою температурою, щоб уникнути перегріву. Інакше жир, що міститься в субстраті, почне розкладатися і виділяти токсичні речовини.

Сьогодні кісткове борошно промислового виробництва продається в будь-якому садовому магазині, тому під час зберігання варто звертати увагу на термін придатності субстрату.

Популярне

Подібні новини