Беру простий канцелярський степлер – і за 30 хвилин проблему з бур’янами на городі вирішено: свекруха ахнула

Ситуація з бур'янами на ділянці – вічна, і, вирішити її раз і назавжди, точно не вдасться. Але можна принаймні спробувати полегшити собі догляд у майбутньому, мінімізуючи прибирання бур'янів.

Боротьба з бур’янами – головний біль кожного дачника без винятку. Щоденне прополювання, скошування трави, використання народних засобів, – все це займає неймовірну кількість часу.

Однак, як виявилося, щоб позбутися бур’янів на ділянці, зовсім не обов’язково проводити всі вихідні, виполюючи кульбаби, снить, кропиву тощо. Розповідаємо, як за допомогою одного цікавого й дуже незвичайного лайфхаку можна боротися з бур’янистою травою.

Зазвичай з бур’янами можна боротися по-різному, залежно від того, як вони ростуть – за допомогою перекопування, прополювання, випалювання, біологічних препаратів або хімічних та народних засобів.

Але досвідчені городники запропонували свій більш цікавий та не менш ефективний метод боротьби з бур’янистою рослинністю. Для цього знадобляться канцелярський степлер і щільне агроволокно.

Хто б міг подумати, що завдяки звичайному канцелярському степлеру я забуду про бур'яни на городі
Хто б міг подумати, що завдяки звичайному канцелярському степлеру я забуду про бур’яни на городі

Спосіб, запропонований фахівцями, добре підходить для формування нових грядок і садових доріжок. За словами спеціалістів, основною проблемою при використанні агроволокна є його ширина – не більше метра. Тобто, щоб створити грядки чи доріжки, його потрібно стелити хлист-навхлист.

У процесі експлуатації агроволокно розповзається, і бур’яни проростають назовні. Для цього і знадобиться степлер зі скобами 24/6.

За допомогою нього достатньо скріпити краї матеріалу в кількох місцях – і агроволокно більше не розповзеться. Тепер його варто укласти в потрібному місці та засипати піском або ґрунтом.

Таким чином, агроволокно доволі успішно використовується для боротьби з бур’янами на дачних ділянках. Адже завдяки щільній структурі воно пригнічує ріст небажаної рослинності.

Порада:

Чим раніше почати боротися з бур’янами, тим краще. Якщо трава сформує насіннєві коробочки, боротьба з нею перетвориться на щорічну рутину.

Популярне

Подібні новини