Як я готую грядки у теплиці до нового сезону: максимально простий спосіб – у селах тільки ним і користуються

Після збору врожаю варто підготувати теплицю до нового сезону: прибрати стару рослинність, внести добрива тощо. Це потребує часу, але забезпечить здорову розсаду та хороший урожай у наступному році.

Ви зібрали останній урожай, а це означає, що настав час провести підготовку теплиці до наступного сезону. Теплицю з полікарбонату або будь-яку іншу обов’язково потрібно готувати до весни, тому що в наступному сезоні займатися цими роботами буде просто ніколи, а вони дуже важливі для того, щоб рослини, що знову виросли, в теплиці не хворіли.

Тож, якщо наступного сезону ви маєте намір втерти носа всім своїм сусідам-хвастунам, що виставляють свій багатий урожай на загальний огляд, то почати готуватися потрібно вже зараз.

Ваше завдання – підготувати грядки у теплиці до нового сезону, а наше – розповісти вам про максимально простий спосіб, як це можна зробити, витрачаючи при цьому лише мінімум сил та часу.

Зрозуміло, що варто почати зі збирання овочевого бадилля. А після того, як з цим етапом буде покінчено, приступайте до сівби сидератів на звільнених грядках у теплиці.

Тільки замість того, щоб сіяти сидеративні культури суцільним килимом, краще спробуйте новий метод, який передбачає посів сидератів у лунки.

Уже більше 20 років грядки у теплиці до нового сезону готую лише таким способом. Усе дуже просто
Уже більше 20 років грядки у теплиці до нового сезону готую лише таким способом. Усе дуже просто

Для цього вам доведеться викопати невеличкі ямки на відстані 30-40 сантиметрів одна від одної та заповнити їх органічними матеріалами, такими як зелена трава, виполоті бур’яни та опале листя.

Також додайте трохи перепрілого компосту та біогумусу, щоб заселити ґрунт корисними мікроорганізмами.

Засипте лунки землею та посадіть сидерати. Перевагу варто віддавати злаковим культурам, таким як ячмінь або пшениця, які добре утворюють мікоризу.

Для поливу лунок із сидератами використовуйте зелену бродилівку або розчини ЕМ-препаратів, щоб збагатити ґрунт не лише поживними речовинами, а й корисною мікрофлорою.

Надалі в таких органічних лунках можна вирощувати огірки, перці, томати та інші овочі.

Популярне

Подібні новини