Ледь не загнувся сад, поки я второпала, що ці 3 дерева не терплять тую взагалі: куди підселити хвойну красу

Смарагдові туї — найкращий елемент у саду. Вічнозелені, пухнастенькі, вони прикрасять будь-яку ділянку. Проте, варто бути обачними у підборі сусідів цій красуні.

Туя чудова як в поодиноких посадках, так і у складі живих огорож. Але, якщо ви плануєте посадити інші рослини поруч із нею, важливо враховувати особливості її розвитку та потреб. Деякі рослини стануть чудовими сусідами для туї, тоді як інші можуть гальмувати її ріст і розвиток.

Кращі сусіди для туї

Що потрібно робити, щоб туя не жовтіла
Городник поділився правилами використання калієвої селітри на городі

Барбарис є відмінним сусідом завдяки своїй декоративності та невибагливості до умов вирощування. Те саме можна сказати про ялівці, які мають схожі вимоги до умов вирощування. Низькорослі їхні сорти особливо підходять для висадки під туями, створюючи гарний ґрунтовий покрив. Вони допомагають утримувати вологу в ґрунті, що корисно для розвитку обох.

Гортензія стане чудовим вибором завдяки своїм пишним квіткам та здатності адаптуватися до часткового затінення. Зверніть свою увагу на хости, з їхньою красивою декоративною листяною масою. Вони чудово підходять для висадки під туями, бо є стійкими до тіні та невибагливими у догляді. Верес та еріка — ці низькорослі рослини відмінно поєднуються з деревом завдяки своїй любові до кислого ґрунту.

Небажані сусіди для туї

Городники розповіли, як правильно доглядати за туями восени
Городник поділився правилами використання калієвої селітри на городі

Плодові рослини, такі як яблуні, вишні або малина, не є найкращими сусідами для туї, тому що туя має густу крону, яка створює тінь і забирає багато вологи з ґрунту.

Не рекомендуємо висаджувати поряд із туями троянди, оскільки, по-перше, тінь від дерева може гальмувати розвиток кущів та призводити до їхнього хворобливого стану. По-друге, в обох рослин різні потреби щодо кислотності ґрунту.

Азалії та рододендрони, хоч і люблять кислий ґрунт, подібно до туї, вони потребують трохи інших умов вирощування, зокрема, більш інтенсивного поливу, тому якщо ви плануєте розмістити ці рослини поруч, дотримуйтесь відстані не менше 1,5-2 метрів.

Щодо декоративної трави — обирайте тіньовитривалі сорти, наприклад, осоку.

Популярне

Подібні новини