Трійця сидератів для теплиці восени: природний “вітамін” для ґрунту замість хімічних добрив – трюк дачників

Посів сидератів давно став мало не обов'язковою операцією з підготовки теплиць до зимівлі. Внесення сидератів у ґрунт дозволяє запустити повноцінну сівозміну, і земля не буде простоювати без діла.

Ігнорування цього важливого городнього процесу може обернутися неприємними наслідками.

Тож у сьогоднішній корисній для дачників статті ми розповімо про кілька переваг посіву сидератів у період жовтня.

Насамперед зазначимо, що посів сидератів у жовтні дозволить наростити густу зелену масу, яка згодом не переросте і не погрубіє. Перекопати її ми зможемо як пізно восени, так і навесні. Зростання самих сидератів формує оптимальну структуру ґрунту, покращуючи її проникність водою та повітрям. Іншими словами, сидерати розпушують ґрунт.

Самі по собі сидерати є природним органічним добривом і можуть надати ґрунту безліч корисних речовин та елементів. Також сидерати відлякують майже всіх комах-шкідників. Оптимальна осіння суміш сидератів складається з таких рослин, як біла гірчиця та озимі жито й овес.

Городники розповіли, як підготувати теплицю до зими без добрив
Городники розповіли, як підготувати теплицю до зими без добрив

Допускається роздільне внесення сидератів, якщо у нас немає в наявності відразу трьох рослин. Овес добре дезінфікує ґрунт та усуває шкідливі мікроорганізми, зокрема гнилизну. Гірчиця та жито, у свою чергу, сприяють структуризації важких ґрунтових складів. Крім того, гірчиця зміцнює кореневу систему всіх сидератів і підвищує їх стійкість.

Використовуючи на городній чи присадибній ділянці рекомендовану нами суміш, ви зможете значно покращити ґрунт у теплиці та підготувати її до настання зимового періоду, щоб у майбутньому без зайвого клопоту здійснювати посів улюблених культур.

Тож дотримуйтесь цих простих, проте ефективних та перевірених рекомендацій, і ви побачите, що наступний садово-городній сезон порадує великою кількістю соковитого та смачного врожаю овочів та фрукті. Чого ми щиро вам і бажаємо!

Популярне

Подібні новини