Сусід-городник поділився секретом: проведи цю осінню процедуру – і врожай помідорів помножиться на 3

Восени городні роботи тривають. У сьогоднішній статті ми розповімо по цікавий аграрний лайфхак, завдяки якому можна суттєво підвищити врожай томатів.

Удобряючи восени тепличний ґрунт, більшість садівників вважають за краще вирощувати корисні овочі в полікарбонатних теплицях. Це логічно, адже погода нині мінлива, і ніколи не знаєш, що тебе приготує черговий городній сезон.

У теплицях завжди тепло, і це пільг на наших овочевих культурах. Досвідчений садівник знає, що після вдалого сезону треба обов’язково зробити у теплиці прибирання та провести ряд заходів щодо обробітку ґрунту. Інакше гарного врожаю наступного року не бачити.

Основні правила підготовки тепличних ґрунтів до нового сезону допоможуть отримати шикарний урожай помідорів. Ґрунт повинен бути чистим, без коріння та залишків інших рослин. Бажано використовувати ґрунт, який відпочивав не один рік і не має рослинності, за винятком кропиви. У ньому не повинно бути залишків отрути чи хімікатів, і він має бути без обробки хоча б два сезони.

Городники розповіли, як збільшити врожай томатів
Городники розповіли, як збільшити врожай томатів

Ретельна перевірка на хвороби та паразитів ґрунту також є важливою. Для дезінфекції можна використовувати сонячні ванни: окріп плюс плівка чорного кольору. Після розкриття полотна необхідно провести розпушування. Певний рівень кислотності має бути на рівні 6,5 pH.

Для покращення ґрунту можна використовувати біогумус, різні види перегною, перегнилі осіннє листя, переброджений гній, розпушувачі, пісок, тирсу, торф та інші добавки. Готувати тепличний ґрунт до зими потрібно з усією відповідальністю. Але якщо ви раптом початківець садівник, то завжди можна придбати різноманітні добрива та суміші для теплиць у магазині.

Тож обов’язково слідуйте рекомендаціям, які ми описали вище, і ви самостійно переконаєтесь у їхній ефективності. Бажаємо вам успіхів на садово-городніх ділянках та дачах!

Популярне

Подібні новини