Яблуня восени “благає” про це: 3 чудо-засоби, які врятують дерево від хвороб і подарують рясний урожай

Восени городньо-садові справи тривають. Для українських дачників розпочинається пора, коли потрібно провести певні маніпуляції з плодовими деревами.

Правильна обробка в осінній період — дуже важливий етап для зростання та правильного розвитку плодових дерев. Давайте сьогодні розберемося, які препарати краще для цього використовувати та як їх правильно застосовувати.

Насамперед потрібно очистити дерево від сухих та хворих гілок. Якщо є невеликі зрізи або тріщини, їх необхідно змастити садовим варом. Якщо ж на ваших деревах з’явився мох або лишайник, або ознаки інших захворювань, вам відмінно допоможе залізний купорос. Його необхідно розвести у розрахунку 400 грамів на 10 літрів води та обробити дерево.

Далі вам потрібно позбутися суперечка хвороботворних мікробів, які можуть викликати ряд неприємних захворювань, наприклад, борошнистої роси. У цьому випадку ви можете використовувати розчин сечовини; розводити її потрібно в розрахунку 50 грамів на 10 літрів води.

Городники розповіли про осіннє підживлення яблунь
Городники розповіли про осіннє підживлення яблунь

Такі засоби, як мідний купорос, карбофос і Хорус, також ефективно справляються з бактеріями та захворюваннями різних типів. Для приготування розчину мідного купоросу вам знадобиться 300 грамів самого засобу та 10 літрів води. Отриманим розчином необхідно обробити дерево.

Саме ці препарати на сьогоднішній день зарекомендували себе як найефективніші та швидкодіючі. Не залишайте без уваги такий важливий етап, як обробка плодових дерев, адже від цього залежить, як зростатиме і розвиватиметься культура, а найголовніше — який урожай ви отримаєте в результаті.

Як ви бачите, все неймовірно просто, якщо знати певні особливості та аграрні лайфхаки. Тож неодмінно скористайтеся нашими рекомендаціями, щоб особисто переконатися в їхній високій ефективності. А ми щиро бажаємо вам успіхів та рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини