Допоможіть полуниці в жовтні – в наступному році завалить врожаєм: обов’язковий догляд за полуницею восени!

Восени городникам та садівникам ще не до відпочинку, адже на ділянці роботи вистачає. Зокрема, потрібно зайнятися підживленням полуниці. Розповідаємо детальніше у статті.

Полуниця буде рости як на дріжджах, якщо зробити це правильно. Наша всіма улюблена літня ягода, полуниця, має не лише приголомшливий смак, але й містить у собі величезну кількість вітамінів усіх груп, особливо багато вітаміну C. Полуниця — корисна ягода, в її складі є велика кількість фолієвої та аскорбінової кислоти, що допомагає підвищити імунітет.

Ми обожнюємо полуницю прямо з грядки. З неї виходять смачні компоти та ароматні варення. Але за плантаціями смачних і солодких ягід стоїть велика, важка праця садівника. Щоб замислитися про хороший врожай полуниці, потрібно ще восени, як кажуть, “готувати сани влітку”.

Для того, щоб полуниця росла соковитою і великою, а також спокійно пережила холодні часи, її потрібно обов’язково удобрювати перед заморозками. Бажано використовувати органічні добрива. Для захисту від шкідливих організмів і зміцнення коренів полуниці підійде зола дерев, яка допомагає знизити кислотність ґрунту.

Городники розповіли, чим в жовтні підживити полуницю
Городники розповіли, чим в жовтні підживити полуницю

Пташиний послід також є корисним, адже допомагає наситити ґрунт необхідними речовинами, так само як і гній. Ще одним варіантом осіннього добрива є дріжджі, що містять безліч вітамінів, важливих для рослин.

Однак слід пам’ятати, чим не можна удобрювати полуницю. Незважаючи на те, що органічні добрива добре сприймаються полуницею, деякі садівники використовують інші види добрив. Ми хочемо попередити, що добрива, які містять азот, краще не застосовувати восени, оскільки це може спричинити виснаження рослин і послабити морозостійкість полуниці.

Тож тепер, знаючи всі агротонкощі осіннього догляду за полуницею, ви можете приступати до обов’язкоих садових робіт, щоб потім отримати щедрий врожай солодких ягід.

Популярне

Подібні новини