Буде цвісти і герань, і орхідея, і заміокулькас: “рідке золото” для кімнатних рослин – чим поливати квіти

Як усім відомо, найкращими добривами для рослин є натуральні. Це стосується і кімнатних рослин. Розповідаємо далі в матеріалі про природні підгодівлі та як ними користуватися.

Цукор

Одним із найпопулярніших добрив для кімнатних культур є звичайний цукор. Розводити його можна так: одна чайна ложка на склянку води або просто посипати ґрунт у вазоні. Удобрювати квіти цукровим розчином можна щотижня.

Іноді цукрове підживлення можна чергувати з глюкозним – глюкоза розводиться з розрахунку одна таблетка на літр води. Таким добривом слід обприскувати лише хворі, слабкі рослини; сильним підживлення не потрібні.

Зола

Це найкраще добриво для культур, адже в ньому є фосфор та калій, а також кальцій, цинк, магній, залізо та сірка. Пересаджуючи квіти, можна перемішати золу із ґрунтом. Завдяки цьому ґрунт стане знезараженим та поживним.

Кава

Не обов’язково робити добрива з кави спеціально; достатньо випити чашку напою, а гущу, що залишилася, змішати з ґрунтом в горщику. Таке підживлення підвищує кислотність ґрунту, позбавляючи його кисню, а також робить його легким і пухким.

Поливаю цими ефективними засобами свої кімнатні рослини – і не можу натішитися їхнім неймовірним цвітінням
Поливаю цими ефективними засобами свої кімнатні рослини – і не можу натішитися їхнім неймовірним цвітінням

Перегній

Це універсальне добриво, корисне для кімнатних та садово-городніх культур. Пересаджуючи рослини, додають листовий перегній до земельного субстрату. Таке добриво живить культури та покращує структуру ґрунту. Коров’ячий або свинячий перегній розводять у пропорціях 100 г на 10 літрів води.

Дріжджі

Для стимуляції росту кімнатних рослин успішно використовуються звичайні дріжджі. Для приготування добрива розчиняють одну столову ложку цукру та 10 г дріжджів у літрі теплої води. Розчин залишають настоятися близько двох годин і розводять водою (1:5). Таким добривом поливають ґрунт у вазонах.

Цибулеве лушпиння

У настої з лушпиння цибулі міститься безліч мікроелементів, корисних для всіх кімнатних культур. Щоб приготувати настій, заливають 50 г лушпиння двома літрами гарячої води, кип’ятять відвар десять хвилин і залишають на три години. Після остигання зціджують настій і можна обприскувати квіти, а також верхній шар землі для профілактичного знезараження. Таке добриво зберігається недовго, тому краще постійно готувати нове.

Популярне

Подібні новини