Поборола бур’яни без краплі хімії: ці натуральні методи працюють на грядці набагато краще за всі гербіциди

Бур'яни зі свого городу можна легко прибрати без гербіцидів та інших магазинних засобів. Народні методи працюють у рази краще, а також – покращують структуру ґрунту.

Досвідчені дачники, які не перший рік займаються цією справою, точно знають, наскільки важливо тримати бур’яни під власним контролем. Такі непрохані гості не просто псують вигляд ділянки, але й забирають у культурних рослин воду та поживні речовини. У результаті врожаю стає менше, а овочі стають гіршими на смак та якість. Аби город продовжував радувати, треба боротись із бур’янами.

Як позбутись від бур’янів

Не використовувати гербіциди непросто, але така позиція того варта. Чистий город без зайвої рослинності та хімікатів – це не тільки краса, але й гарний врожай. Краще провести профілактику, ніж потім лікувати. Бур’янів це висловлювання теж стосується. Уважно готуйте землю перед посадкою – перекопайте, приберіть все коріння. Насіння використовуйте перевірене, аби власними руками бур’яни не занести.

Городники розповіли про ефективний народний спосіб, як позбутись від бур'янів без гербіцидів і хімікатів
Городники розповіли про ефективний народний спосіб, як позбутись від бур’янів без гербіцидів і хімікатів

Ще один помічник у боротьбі з бур’янами – це мульча. Для мульчування використовуйте солому або тирсу, викладену шаром у 5-7 сантиметрів. Вона не дасть бур’янам прорости, збереже вологу у землі. Хай там як, але позбутись від бур’янів повністю неможливо. Можна тільки зробити так, аби їх було значно менше. Головне – не лінуватись і постійно доглядати за городом. Згодом і рослинності стає менше.

Городники розповіли про ефективний народний спосіб, як позбутись від бур'янів без гербіцидів і хімікатів
Городники розповіли про ефективний народний спосіб, як позбутись від бур’янів без гербіцидів і хімікатів

Головне – діяти одночасно на всі сторони. Навесні, коли зайві рослини тільки прокидаються, треба розпушити землю граблями. Влітку потрібно регулярно прополювати та мульчувати ґрунт. Восени проведіть глибоке перекопування, аби вивернути на морози все коріння багаторічних бур’янів.

Популярне

Подібні новини