Восени не все золото: 8 “добрих намірів”, які знищать ваш сад. Як не перетворити город на кладовище?

У цій статті ми розповімо, яких серйозних помилок може припуститися городник восени на своїй ділянці. Давайте одразу перейдемо до справи, оскільки таких помилок дуже багато.

Перша помилка — азотне підживлення. Рослинам потрібне правильне живлення, але азот стимулює зростання зеленої маси. Листя, яке виросте внаслідок цього, швидко замерзне взимку, що може призвести або до загибелі врожаю, або навіть до загибелі рослини.

Друга помилка — залишені плоди на грядках. Якщо залишити на землі гнилі або незрілі овочі, у них перезимують шкідники та хвороби, які навесні почнуть атакувати ваші культурні посадки.

Третя помилка — нехтування компостом. Компост потрібно не лише правильно укладати, але й регулярно доглядати за ним. Взимку компост слід консервувати землею, тирсою або листям.

Четверта помилка — залишене листя під деревами. Це не завжди робиться, а даремно. Листя дійсно може перегнити і принести користь ґрунту, але лише в тому випадку, якщо воно здорове. Хворе листя може нашкодити молодим рослинам навесні.

Експерти розповіли, чого не можна робити на городі восени
Експерти розповіли, чого не можна робити на городі восени

П’ята помилка — ігнорування сидератів. Часто на невеликих ділянках важко забезпечити правильну сівозміну. Сидерати допомагають вирішити цю проблему, і їх не варто ігнорувати.

Шоста помилка — забування про підзимові висіви. Під зиму можна висіяти кріп, салат, буряк, петрушку та щавель, щоб вони раніше зійшли навесні. Також обов’язково потрібно висадити цибулю і часник.

Сьома помилка — посадка не в строк. Під зиму не варто висаджувати не зимостійкі сорти кущів та дерев. Краще дочекатися весни, але ями для них потрібно підготувати восени, щоб полегшити весняні роботи, коли їх буде багато.

Восьма помилка — нехтування обрізкою. У жовтні необхідно підрізати саджанці та дерева, видалити висохлі гілки і сформувати кущі винограду, аґрусу та смородини.

Уважно доглядайте за своєю ділянкою і не допускайте цих простих, але небезпечних помилок!

Популярне

Подібні новини