Підзимий посів моркви: як “обдурити” природу і зібрати врожай на місяць раніше. Головні городні правила

Всі городники мріють про щедрий врожай. Та як зробити так, щоб зібрати його швидше, ніж сусіди? Розповідаємо про аграрні хитрощі, які в цьому допоможуть.

Підзимовий посів моркви має свої переваги: “зимова сплячка” шкідників, проростання тільки міцного насіння, зволожений та поживний ґрунт. Єдиним недоліком у цьому випадку може бути лише тепла зимова погода з плюсовими температурами.

Посів слід здійснювати лише в охолоджений ґрунт, тобто за стабільно холодної погоди.

При підзимовому посіві норму насіння необхідно подвоїти. Насіння не варто попередньо замочувати і не потрібно поливати грядку після посадки. Грядку слід підготувати заздалегідь, розкислюючи ґрунт, адже морква не любить кислий ґрунт. Оскільки засипати насіння замерзлим ґрунтом складно, необхідно заздалегідь підготувати ґрунтову суміш і зберігати її до моменту посіву. Також важливо завчасно удобрити ґрунт.

Для цього рекомендується використовувати 15-20 г суперфосфату та 15-20 г сірчанокислого калію на 1 квадратний метр. Це стане ідеальним живленням для моркви. Якщо ви віддаєте перевагу органічним добривам, можна змішати 2 частини землі, 1 частину піску, компост або гній, 1 склянку золи та жменю крейди. Під час сівби зробіть невеликі канавки.

Городники розповіли про правила підзимого посіву моркви
Городники розповіли про правила підзимого посіву моркви

Глибина посіву насіння повинна становити 2-3 см, а ширина між рядами — 20-25 см. Моркву можна садити разом із цибулею на одній грядці. Для правильного вибору сорту моркви для підзимового посіву слід звернути увагу на інформацію на упаковці насіння. Якщо спеціальних вказівок немає, вибирайте сорти з середніми та пізніми термінами дозрівання.

Якщо ви будете робити саме так, як ми вказали у рекомендаціях, то переконаєтесь в ефективності цього методу. Все просто та швидко. А ми бажаємо вам успіхів на городній ділянці чи дачі.

Популярне

Подібні новини