Секретний осінній трюк із сіллю та содою: як виростити часник-гігант і здивувати всіх сусідів? Просто!

Восени городні справи тривають, адже треба багато чого встигнути до початку холодної пори. Тож сьогодні ми розповімо про те, що зробити в жовтні, аби виростити великий часник.

Щоб висадити озимий часник і зібрати здорові та великі плоди, спочатку потрібно відібрати зубчики однакового розміру та форми. Щоб поділити головку максимально просто, можна замочити її у воді на кілька хвилин. При поділі важливо не травмувати шкірку зубчиків. Потім оглядаємо кожен зубець на предмет хвороб, гнилі та інших дефектів.

Обов’язково зверніть увагу на донце. Якщо там є маленькі корінці, то зубчик навесні не проросте. Очищати зубчики часнику не рекомендуємо, адже це буде єдиним і найефективнішим захистом від захворювань та комах. Якщо почистити зубці, можна пошкодити донце, що призведе до псування часнику, і він не зійде.

Перед підзимовим висаджуванням зубчики обов’язково треба продезінфікувати, і зробити це можна різними способами. Кожен із них допоможе обробити посадковий матеріал. Найпростішим є використання суміші харчової соди та кухонної солі.

Городники розповіли, чим в жовтні підживлювати часник
Городники розповіли, чим в жовтні підживлювати часник

Обидва ці інгредієнти завжди знайдуться в будь-якому домі, і використовуються вони не лише для кухонної справи. Для обробки перед підзимовою посадкою слід приготувати концентрований розчин солі — на один літр води додаємо дві столові ложки солі.

Потім додаємо одну чайну ложку соди і ретельно перемішуємо розчин до повного розчинення порошків. Опускаємо в розчин зубчики, тримаємо їх від п’ятнадцяти хвилин до півгодини, після чого дістаємо і даємо їм природним чином підсохнути. У результаті поверхня зубчика буде повністю знезаражена, грибкові патогени, спори та бактерії зникнуть, і ми зможемо посадити зубчики в максимально безпечному та продуктивному стані!

Бажаємо успіхів та щедрого врожаю!

Популярне

Подібні новини