Замість картоплі засадила город хризантемами: цей хитрий трюк зразу підвищив мені врожайність у 5 разів

Врожай картоплі зібрали, а що ж далі робити з ділянкою? Поки до заморозків ще далеко, розповімо, чому на місці бульби можна і варто висадити хризантему.

Греки називали її “хризантемою” не просто так. Квітка-сонце, такою ця рослина була в уявленні древніх людей. Ця неймовірна пишна красуня стала давно символом осені і вона стане чудовою помічницею на вашому городі. Саме її можна посіяти замість бульби на ділянці.

Після збору врожаю земля залишається виснаженою і вразливою. Здавалося б, немає нічого логічного, ніж посіяти сидерати, аби відновити родючість ґрунту, але якщо у вас ростуть середньо та пізньостиглі сорти картоплі, висаджувати фацелію чи горох у жовтні просто нелогічно. Та лишати грядку пустою не можна.

Експерти назвали популярне добриво, яке може зіпсувати цвітіння хризантем на ділянці
Городник розповів, навіть садити хризантеми на місці картоплі

Відомо, що пасльонові виснажують ґрунт. Після збору земля залишається беззахисною перед вітром, сонцем і дощами. Відбувається ерозія, вимиваються корисні мікроелементи, а бур’яни миттєво займаються порожні ділянки. Хризантеми ж в цей час можуть стати вашими вірними союзниками.

Ці рослини мають міцну кореневу систему, яка здатна добре утримувати ґрунт і запобігати його розпорошенню. Пишне листя створює щільний покрив, що перешкоджає появі бур’янів, таких як пирій чи полин. Важливо й те, що ці квіти добре підтримують вологу в землі, захищаючи її від висихання після жарких літніх місяців у перші заморозки.

Яке добриво може зіпсувати хризантеми
Городник розповів, навіть садити хризантеми на місці картоплі

Однак є один секрет успішного вирощування хризантем — це регулярний і рясний полив. Якщо рослинам не вистачатиме води, їх пагони почнуть дерев’яніти, а самі квіти втратять свою велич і яскравість. Поливати краще дощовою або добре відстояною водою, додаючи до неї кілька крапель аміаку. Така рідина не тільки зволожить, але й підживить рослини. Головне — лити воду під корінь, намагаючись уникати потрапляння на листя, щоб не пошкодити нижні пластини і не викликати хворобу.

Попри те, що хризантеми квітнуть недовго — лише три-чотири тижні, вони забезпечують важливу функцію впродовж усього сезону. Як тільки рослини відцвітуть і почнуть скидати бутони, їх варто подрібнити і закопати в землю. Протягом зими стебла перегниють, залишивши по собі лише корисні мікроелементи.

Популярне

Подібні новини