Додайте 1 склянку цієї крупи до піску і морква пролежить свіжа, хрумка, пружна та без цвілі до самої весни

Морква — основа наших страв і так хочеться продовжити життя нашому врожаю. Зробити це просто і редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас цікавий лайфхак.

Ну яка ж господиня не мріє, аби щедрий врожай, який був з любов’ю виплеканий влітку, якнайдовше лишався свіжим. І так сумно, коли дорогі серцю плоди починають в кращому випадку в’янути.

Перш за все, свіжозібрані коренеплоди обов’язково варто відокремити від зеленої маси, адже, якщо лишити хвостик, він швидко вибере всю вологу з врожаю і засушить його. Далі занурюємо все у будівельний або річковий пісок.

Городники розповіли, як зберігати моркву в домашніх умовах
Дачники розповіли, як продовжити термін зберігання моркви в коморі

Чому ж саме він? У нього є особливість: він допоможе підтримувати стабільну вологість навколо коренеплодів. Морква, перебуваючи в такому середовищі, не втрачає своєї пружності, не пересихає і зберігає всі свої корисні властивості. Проте, під час зберігання вона виділяє незначну кількість вологи, і якщо не вжити заходи, ця мікроскопічна рідина може стати причиною гниття і навіть появи цвілі. Тут на допомогу приходить рис.

Додавши рис до піску, ви створите природний сорбент, який всотуватиме зайву вологу. Робоча пропорція — одна склянка рису на 5 кг піску. Цей прийом дозволяє зберегти моркву в найкращих умовах, не побоюючись, що конденсат пошкодить урожай. Альтернативно до рису можна використовувати інші сорбенти, такі як сіль чи деревне вугілля.

Чому потрібно вживати морквяне бадилля
Дачники розповіли, як продовжити термін зберігання моркви в коморі

Та не лише волога стане загрозою для коренеплодів. Миші, які із задоволенням поласують морквою, теж можуть завдати шкоди вашим запасам. Тут на допомогу приходять перевірені народні методи: навколо ящиків розкидайте реп’ях. Такий природний бар’єр відлякує гризунів і захищає врожай. Також можна підлогу у льосі посипати червоним гострим перцем.

Популярне

Подібні новини