Ось тут ховалася вся гусінь та білокрилка, яка пожирала капусту: перевірила ці 2 місця і шкідників — немає

На жаль, не лише люди й рослини готуються до зимового відпочинку, а й численні садові шкідники, які прагнуть знайти затишне місце для зимівлі в саду.

Цікаво, де ховаються ці непрохані гості, як вони переживають зиму та що зробити, щоб звести їхню шкоду до мінімуму.

Осінні укриття для шкідників

Як позбутись від гусениці на городі
Експерти розповіли, де ховаються на зиму шкідники на городі

Опале листя стає для багатьох з них природною “ковдрою”. У ньому зимують личинки жука-майки, павутинні кліщі та різноманітні лялечки метеликів. Такий шар органіки не лише захищає їх від морозів, але й стає джерелом поживних речовин.

Багато комах, таких як короїди та яйця молі, знаходять прихисток під старою корою дерев. Там вони зимують, а навесні виходять для того, щоб розпочати своє шкідливе завдання. А такі як капустяна муха й жуки-ковалики, закопуються у верхні шари ґрунту на глибину до 10-15 см, де температура стабільніша.

Як і інші мешканці природи, шкідники мають свої способи переживати зиму. Деякі з них впадають у своєрідний стан анабіозу, знижуючи метаболізм до мінімуму.

Тепер, знаючи про це, підсумуємо, що зробити восени, щоб позбутися шкідників?

Прибирання опалого листя та рослинних залишків — один із найважливіших кроків у боротьбі зі шкідниками. Згрібаючи та утилізуючи опале листя, ви забираєте їхнє головне укриття.

Видалення старих, засохлих гілок та очищення стовбурів від старої кори допоможуть знищити тих, хто ховається під корою. Цей метод ефективний у боротьбі з короїдами та іншими деревними шкідниками.

Експерти розповіли, де ховаються на зиму шкідники на городі

Розпушування ґрунту біля дерев і кущів допоможе знищити шкідників, які зимують у поверхневих шарах. Це може вивести їх на поверхню, де вони стають уразливими до морозів або хижаків.

Використання біологічних або хімічних препаратів допоможе захистити рослини від певних форм шкідників. Але, і це дуже важливо, потрібно вибрати засоби, які не завдадуть шкоди корисним комахам і птахам, що зимують у вашому саду!

Популярне

Подібні новини