Сусідка розкрила секрет “цибулевого раю”: перед посадкою замочіть цибулю-сівок в одному з цих 5 засобів

Деякі дачники-початківці не вважають за потрібне обробляти насіннєву цибулю перед посадкою. Однак передпосадкова підготовка потрібна матеріалу, вирощеному самостійно або з незрозумілим походженням.

У цій статті ми розповімо, як і чим обробити цибулю-сіянку перед посадкою у відкритий ґрунт.

У чому замочити цибулю перед посадкою

Існує багато різних рецептів обробки маленьких насіннєвих цибулинок проти певного виду хвороб та шкідників. Ділимося найнеобхіднішими.

Замочування цибулі-сіянки в солоній воді перед посадкою

2 ст. ложки звичайної кухонної солі (підходить і морська сіль) ретельно розчинити у 2 л теплої води. Час замочування – 2-3 години. Підтверджено ефективність проти основних шкідників культури: кліщів, трипсів, цибулевої мухи. Крім того, підвищується стійкість до хвороб та несприятливих погодних аномалій. Аналогічним або менш концентрованим розчином можна полити грядки для профілактики або знезараження.

Цей вид замочування рекомендовано до обов’язкового проведення. Проводиться в день посадки або за добу до цього. Однак при надмірному застосуванні погіршується якість ґрунту.

Замочування цибулі-сіянки в соді

Лікувальні властивості соди при замочуванні сіянки в цьому розчині сильно перебільшені. Однак сода може стати в нагоді при термічній обробці посадкового матеріалу в гарячій воді (+45…+50 градусів). Потрібно додати 1 ч. ложку соди у відро води. Тривалість замочування – не більше 10-15 хв. Такі умови забезпечать достатнє знезараження цибулі.

Для збору врожаю замовляю Камаз, бо перед посадкою замочую цибулю-сівок у цьому ефективному засобі
Для збору врожаю замовляю Камаз, бо перед посадкою замочую цибулю-сівок у цьому ефективному засобі

Замочування цибулі-сівка в березовому дьогті перед посадкою

Екологічний та безпечний метод для боротьби зі шкідниками та хворобами. Приготування розчину: 1 ст. ложка дьогтю додається в 1 л води +18…+22 градуси. Сіянка замочується в розчині на 2-4 години з періодичним помішуванням. Різкий запах відлякує личинок шкідників.

Народний мильно-перцевий засіб

На відро води додається столова ложка рідкого мила та 30 г сухого червоного перцю. Тривалість замочування – 1-2 години.

Обробка цибулин деревною золою

250 г продукту розчиняють у 5 л води. Тривалість замочування – 10 хвилин. Дуже простий, доступний, але не менш ефективний спосіб. Зола діє як стимулятор росту, збагачений калієм, кальцієм та природними антисептиками. Крім того, попереджає гниття посаджених у ґрунт цибулин. Після обробки сіянку просушіть не менше 2-3 годин.

Порада:

Після будь-якого виду замочування обов’язково промивайте посадковий матеріал у чистій воді.

Популярне

Подібні новини