Врожай через рік буде в рази ряснішим: закопайте лавровий лист на грядці, і ви приємно здивуєтесь результату

Лавровий лист у своєму складі містить настільки багато корисних речовин, що його варто використовувати не лише на кухні, але й на городі. Простий секрет.

Господині звикли використовувати лавровий лист на кухні у процесі приготування супів, м’яса чи картоплі, консервації. Втім, експерти у сфері городу запевняють – така пряність може не лише розкрити аромат і смак страви, але й допоможе покращити якість ґрунту. Для реалізації такого лайфхаку в житті не потрібно витрачати багато сил і часу – достатньо всього лише закопати листок на грядці.

Лавровий лист для городу – користь

У лавровому листі містяться особливі сполуки, які допомагають пригнічувати ріст бур’янів, розвиток патогенних мікроорганізмів і грибків. А ось специфічний аромат такої прянощі захищає ваш город від навали різних шкідників, які навіть восени, а особливо навесні можуть становити загрозу майбутньому врожаю. У лавровому листі є залізо, фосфор, марганець, а також магній із кальцієм.

Городники розповіли, як підвищити врожайність на грядці за допомогою звичайного лаврового листа
Городники розповіли, як підвищити врожайність на грядці за допомогою звичайного лаврового листа

Експерти радять декілька перевірених способів використання лаврового листа на грядці. Перший із них – просто закопати пряність на грядці. Так ви зможете захистити грядку від грибка у конкретному місці, де залишили лаврове листя. Закопують його неглибоко – максимум на глибину багнета лопати.

Ще один спосіб використання лаврового листа на городі – приготувати розчин. Для цього потрібно додати в літр води 5 листків і довести все до кипіння. Дайте розчину охолонути, а потім розбавте його 9 літрами чистої води.

Городники розповіли, як підвищити врожайність на грядці за допомогою звичайного лаврового листа

Готовий розчин використовуйте для поливу рослин. У результаті ви помітите значне покращення врожайності, адже шкідливі мікроорганізми з вашої грядки зникли.

Популярне

Подібні новини