Саджаємо у жовтні 2024: цей багаторічник славиться рекордною бутонізацією – навіть листя та стебел не видно

Коли всі квіти вже давно склали свої пелюстки, цей багаторічник буде тішити вас своїм сонячним цвітінням аж до перших морозів. Дізнайтеся, все найцікавіше про сорт та догляд.

Жовтень – час, коли природа готується до спокою, але навіть у цей період сад може сяяти яскравими барвами, якщо в ньому цвітуть хризантеми. Ці багаторічники не дарма називають “королевами осені”, адже вони буквально затьмарюють інші рослини своїми барвистими суцвіттями. Особливо вражає сорт хризантеми Fonti Yellow, який настільки пишно розквітає, що за квітами навіть не видно ні стебел, ні листя.

Садіники розповіли, як правильно зберігати викопані хризантеми
Садівник розповів, який багаторічник варто висадити для квітучої клумби восени

Хризантеми – справжня знахідка для осіннього саду. Вони не лише витримують прохолоду, але й милують око своїми яскравими бутонами, які можуть прикрашати сад до пізньої осені, коли навіть дерева скинули листя. Якщо ви любите експериментувати з квітами на балконі чи терасі, то для контейнерного вирощування чудово підійдуть компактні сорти.

Як раз і назавжди позбутися попелиці на хризантемах
Садівник розповів, який багаторічник варто висадити для квітучої клумби восени

Оскільки рослини мають поверхневу кореневу систему, їм не потрібні дуже глибокі горщики. Проте зверніть увагу на ширину контейнера, адже їхні корені люблять розростатися вшир. Для цього підійде горщик глибиною 20-25 см, наповнений сумішшю універсального ґрунту з додаванням компосту.

Зазвичай айстрові у відкритому ґрунті досягають 70 см у висоту, а в горщику залишаються компактними – всього 30 см. Стебла густі, міцні та швидко ростуть, утворюючи зелену масу. Але справжньою родзинкою є її квіти. Насичені жовті суцвіття, діаметром від 8 до 15 см (в горщику до 12 см), наче сонячні промені, розсіюють осіню бентегу і додають саду тепла.

Окремої уваги заслуговує і сам процес догляду. Це рослини, які не потребують надмірної уваги. Їм достатньо правильно підібраного ґрунту, регулярного поливу і хорошого освітлення. Особливо важливо, аби контейнер, в якому вони ростуть, не був занадто тісним. Хризантеми люблять свободу для коренів і щедро віддячать вам пишним цвітінням.

Популярне

Подібні новини