1 ложка добрива восени – і ваш часник виросте велетенським: мій перевірений трюк для неймовірного врожаю

Коли на городі зібрано весь урожай і настала осінь, слід задуматися про посадку часнику. Найкраще садити його під зиму. Однак просто посадити часник не вийде, адже цей процес потребує підготовки.

Перш за все, варто зазначити, що часник не слід садити на одному й тому самому місці два роки поспіль. Має пройти хоча б два роки після останнього вирощування часнику на даній ділянці. Ґрунт перед посадкою потребує дезінфекції. Для цього добре підійде розчин мідного купоросу, змішаний із водою у співвідношенні 1:10.

Не забувайте про розпушування та перекопування ґрунту, а в процесі вносіть добрива. Правильне удобрення особливо важливе для часнику, адже тільки так можна допомогти рослині пережити холодні місяці та зберегти всі поживні речовини.

Існує безліч способів удобрення, але варто звернути увагу на деякі з них. Багато садівників перед посадкою часнику засівають ґрунт сидератами, які після перекопування змішуються із землею. Для часнику добре підходять такі сидерати, як гірчиця, ячмінь та фацелія.

Городники розповіли про осіннє підживлення часнику
Городники розповіли про осіннє підживлення часнику

Деякі садівники віддають перевагу органічним добривам, таким як компост, гній або зола. Інші ж використовують неорганічні добрива, наприклад, азофоску. Це комплекс мінералів, де в рівних пропорціях містяться фосфор, магній і калій. Під час посадки часнику під зиму азофоску краще використовувати у сухому вигляді. Достатньо насипати одну столову ложку на квадратний метр землі та ретельно перекопати.

Азофоска є чудовим помічником для збільшення родючості ґрунту, завдяки чому ваш часник виросте великим і здоровим.

Як бачите, все неймовірно і просто, якщо виконувати всі дії на городі крок за кроком. Сподіваємся, що наші корисні рекомендації стануть вам у нагоді, і ви зберете щедрий врожай здорового та великого часнику. А ми бажаємо вам всіляких гараздів!

Популярне

Подібні новини