Яблуня віддячить сторицею: восени додайте це диво-добриво, і врожай в 2025 році вас приголомшить

Щоб в наступному році отримати щедрий врожай я блук - в цбому ще потрібно трішки попрацювати і підживити плодові дерева у вашому садку. Деталі читайте в матеріалі.

Недолік фосфору є вкрай небезпечним явищем для садово-городніх культур, у тому числі й для плодових дерев. При нестачі цього елемента коренева система рослин слабшає, що негативно позначається на їхньому загальному стані. Брак фосфору протягом зимового періоду навіть може призвести до загибелі дерева.

Щоб забезпечити плодові дерева таким важливим для них елементом, восени необхідно проводити правильне підживлення із застосуванням відповідних добрив. У цій статті ми розповімо про один з таких препаратів.

Варто зазначити, що серед дачників і садівників великою популярністю користується суперфосфат — одне з найвідоміших фосфорних добрив. Однак існує й інший, не такий відомий, але не менш ефективний варіант — аммофос. Перевагою цього добрива є високий вміст азоту, який полегшує засвоєння фосфору плодовими деревами. Завдяки цьому ефект від застосування препарату настає дуже швидко.

Городники розповіли про дієве добриво для плодових дерев
Городники розповіли про дієве добриво для плодових дерев

Отже, як правильно застосовувати таку підгодівлю? Наприклад, для яблуні добрива вносяться у кількості п’яти столових ложок аммофосу та трьох столових ложок сульфату калію на один квадратний метр приствольного кола. Далі слід акуратно перекопати ґрунт, не пошкоджуючи кореневу систему, і рясно полити його водою.

Якщо підживлюються молоді дерева, операція виконується аналогічно, але дозування добрив зменшується до двох столових ложок аммофосу та двох столових ложок сульфату калію.

Таке осіннє підживлення є обов’язковим і допоможе вашим плодовим деревам успішно пережити зиму та забезпечити багатий урожай у майбутньому сезоні. Тож обов’язково скористайтеся нашими порадами та рекомендаціями. А ми бажаємо вам успіхів і щедрого врожаю!

Популярне

Подібні новини