Кращі за будь-які проліски: як виростити тюльпани на підвіконні до Нового року – трюки від 75-річної бабусі

Квітучі тюльпани можна виростити в домашніх умовах до будь-якої запланованої дати. Особливо дивовижно отримати такий подарунок взимку, коли про тюльпани точно ніхто не думає.

У цій статті ми розповімо про те, як виростити тюльпани на підвіконні в осінньо-зимовий період.

Для того, щоб подарувати собі справжню весну під Новий рік, зовсім не обов’язково вирушати до лісу на пошуки пролісків, як в одній відомій казці. Достатньо виростити яскраві тюльпани прямо на підвіконні. Такий ароматний букет неодмінно стане найкращою прикрасою інтер’єру на свята.

Якщо ви жодного разу не проводили такий експеримент, радимо спробувати. І гостей здивуйте, і собі настрій піднімете. Але важливо врахувати кілька ключових моментів, а вже потім починати.

Краще брати для посадки не міні-цибулини розсипом. Адже до того часу, поки вони стануть прекрасними квітами, пройде не менше півроку. Оптимальний варіант – викопати вже укорінені цибулини в саду. А якщо немає свого городу, можна спробувати купити їх з рук, чи попросити у сусідок і знайомих.

Знайшла дієвий спосіб, як без мороки виростити тюльпани на підвіконні до Нового року: починайте вже зараз
Знайшла дієвий спосіб, як без мороки виростити тюльпани на підвіконні до Нового року: починайте вже зараз

Знадобляться просторі горщики, достатня кількість ґрунту, збагаченого торфом та майже спартанські умови в тій кімнаті, де будуть гніздитися тюльпани. Освітлення у ній має бути мінімальним, а температура повітря наближена до +5 градусів. Доведеться залишити відкритою кватирку. Але заради доброї мети це не така велика жертва.

Цибулини перед висаджуванням слід замочити, зануривши спочатку в розчин фітоспорину, а потім у марганцівку. При висадженні дотримуйтесь оптимальної пропорції занурення. Цибулина має на одну третину височіти над поверхнею ґрунту.

Якщо встигнете висадити тюльпани до 20 жовтня, то шанси побачити яскраві бутони в Новорічну ніч, доволі великі. Тож поспішайте.

Крім того, у такий же спосіб можна виростити нарциси, лілії та інші садові культури. А от конвалії більш примхливі до квартирних умов. Їм потрібна різка зміна температур, до якої вони звикли, будучи травневими квітами. Спочатку потрібно організувати в кімнаті спеку і гарний приплив світла, а вже потім занурити їх у темряву та холод.

Популярне

Подібні новини