З бур’янами питання на раз-два на дачі: зробила ось ці 4 дії і жодна зайва травинка ще не проросла у мене

Дача — це гордість будь-якого господаря. Але бур'яни, що дуже стрімко пробиваються через свіжу зелень, можуть зіпсувати цю ідилію.

Чи можна протистояти їм без хімії та складних обробок? Звісно, так! Народні засоби боротьби з бур’янами на газоні існують вже багато поколінь, і вони ефективні, безпечні та доступні кожному з нас

Окріп. Простий, але дієвий спосіб

Городник розповів, як без витрат і мороки вивести бур’яни на дачі

Цей метод простий настільки, що навіть не потребує витрат. Для його застосування потрібно всього лише закип’ятити воду. Поливайте бур’яни окропом — особливо ті, що мають глибокі корені. Кип’яток миттєво знищує листя, а також пошкоджує кореневу систему.

Природний ворог бур’янів — сіль

Це ще один давній засіб боротьби з небажаними рослинами. Сіль змінює склад ґрунту, створюючи середовище, де бур’яни просто не виживають. Для цього засобу потрібно всього лише посипати невелику її кількість на їхні корені або розвести сіль у воді й полити цією сумішшю проблемні місця. Варто бути обережними, адже надмірна кількість може негативно вплинути й на газонну траву, тому її краще застосовувати точково.

Органічний знищувач

Експерти розповіли, які речі можна зіпсувати оцтом при видаленні плям
Городник розповів, як без витрат і мороки вивести бур’яни на дачі

Оцет — універсальний засіб, який є у кожної господині. Його кисле середовище чудово підходить для боротьби з бур’янами. Найбільш ефективний оцет з концентрацією 9%. Наносьте його на листя рослин за допомогою пульверизатора або змащуйте їх пензликом. Застосовувати знищувач краще в суху погоду, щоб він не розбавлявся дощем.

Мульчування — природний бар’єр

Ще один спосіб боротьби — це мульчування. Використовуйте органічні матеріали, такі як тирса, сіно або навіть картон, щоб прикрити ґрунт навколо трави. Мульча створює бар’єр для сонячного світла, що перешкоджає зростанню бур’янів.

Сода

Ще один народний засіб — сода. Вона змінює рН ґрунту, створюючи умови, в яких ворожа трава не може розвиватися. Розчиніть соду у воді та полийте проблемні ділянки або просто посипте нею корені бур’янів.

Популярне

Подібні новини