Вдома — квітковий рай: “закрила” ці 3 потреби кімнатних рослин перед зимою і насолоджуюсь цвітінням

За вікном знижуються температури, сонце не радує своїм теплом, а повітря в приміщеннях стає сухим через опалення. І хоч рослини перебувають у стані спокою, їм потрібна особлива увага в цей період.

Ось деякі важливі аспекти, на які потрібно обов’язково звернути свою увагу.

Скорочені зимові дні, хмарна погода та зменшення сонячної активності — усе це створює брак світла для кімнатних рослин. Тому розмістіть горщики ближче до вікон, де його більше. Для рослин, які в цьому мають особливу потребу, можна скористатися спеціальними лампами для додаткового освітлення.

Сухе повітря

Садівники розповіли, як виростити герань в домашніх умовах
Квітникар розповів, як підтримати цвітіння рослин вдома взимку

Опалення у квартирах робить повітря сухим, а для багатьох тропічних рослин це — справжній стрес. Така проблема особливо гостро стоїть для орхідей, папоротей та фікусів. Значить, візьміть собі за правило регулярно обприскувати рослини теплою відстояною водою, щоб підвищити вологість повітря.

Неправильний полив

Зимовий полив — справжнє мистецтво. Рослини потребують менше води в холодний сезон, адже їхній ріст сповільнюється. Втім, якщо надлишок води може призвести до загнивання коренів, то недостатній полив викликає засихання рослин. Тож пам’ятайте, краще поливати рідше, але ретельно перевірити, чи просох ґрунт у горщику на глибині 2-3 см. До того ж для деяких видів рослин, як-от кактуси та сукуленти, зимовий період — це час майже повного спокою, тому їм потрібен мінімальний полив.

Протяги та перепади температур

Квітникар розповів, як підтримати цвітіння рослин вдома взимку

Розмістіть рослини якомога далі від прямих потоків холодного повітря та опалювальних приладів. Уникайте розташування горщиків на підвіконнях над батареями, адже різниця температур між гарячим повітрям знизу та холодним від вікна може стати стресом для рослин.

Час для відпочинку від живлення та обрізки

У холодну пору року не варто захоплюватися підживленням, адже надмірне використання добрив може призвести до нагромадження солей у ґрунті та пошкодити кореневу систему.І ще одне, зима — це не найкращий час для пересадки або радикальної обрізки кімнатних рослин. Тому почекайте з цим до весни.

Популярне

Подібні новини