На моєму городі за 3 роки жодного слимака не знайшла: ділюся, як здобути тріумф над набридливими шкідниками

На врожай дачних ділянок, окрім господарів, претендують і інші любителі поживитися за чужий рахунок. Серед найбільш ненажерливих – слимаки. Розповідаємо, як легко прибрати слимаків на городі.

Пивні, цукрові та дріжджові пастки для слимаків

Використання пивних, цукрових або дріжджових пасток – один із найпопулярніших природних методів приваблення та боротьби зі слимаками.

Це пояснюється тим, що вони ефективно приваблюють і знищують їх у великій кількості. Слимаків приваблює пиво не через його смак, а через дріжджі та цукор, що містяться в ньому.

Якщо ви не хочете використовувати пиво, ви можете зробити свій власний розчин із літра води, пакетика дріжджів та половини чашки цукру.

Невеликі контейнери з низькими бортиками (наприклад, банки з-під консервів), наповнені пивом або розчином цукру/дріжджів, можна використовувати для пастки слимаків. Залізши всередину, слимаки не зможуть вибратися і зрештою потонуть у розчині.

Для більш естетичного варіанта можна придбати недорогі пастки для равликів та слимаків і закопати їх у ґрунт у саду або на клумбі.

Ці пастки також можна наповнити пивом або цукровою рідиною, щоб залучити і швидко вбити слимаків. Пастки для равликів постачаються з кришкою, яку можна накрити зверху після того, як пастка буде закопана у ґрунт.

Шкірка дині чи кавуна від слимаків

Наступний ефективний спосіб природного залучення та знищення слимаків – використання шкірки дині або кавуна.

Після цього ефективного засобу слимаки повилітали з городу зі швидкістю світла: не бачила їх вже 3 роки
Після цього ефективного засобу слимаки повилітали з городу зі швидкістю світла: не бачила їх вже 3 роки

Слимаків приваблює волога і солодка м’якоть кавуна або дині, і вони швидко злітаються на шкірку, якщо покласти її поряд з вашими рослинами.

Щоб використовувати шкірку дині або кавуна, просто візьміть залишки шкірки і покладіть їх м’якоттю вниз на ґрунт або мульчу поряд з рослинами.

Слимаки будуть збиратися на шкірці, оскільки м’якоть забезпечує вологе та затінене укриття. Щоранку зіскоблюйте слимаків зі шкірки у відро з мильною водою.

Ви можете використовувати одну шкірку протягом кількох ночей, щоб зловити та знищити велику кількість слимаків на заражених ділянках.

Кавова гуща від слимаків

Ще один потужний інструмент у боротьбі зі слимаками – використання “відпрацьованої” кавової гущі, яка може принести користь рослинам безліччю способів.

Крім того, що кавова гуща додає поживні речовини в ґрунт у процесі розкладання, вона має грубу текстуру, яка може пошкодити м’які тіла слимаків.

Щоб створити захисний бар’єр, насипте кавову гущу навколо основи стебла. Цей метод також може допомогти захистити ваші рослини від пошкодження слимаками.

Популярне

Подібні новини