Не дайте молодим яблуням замерзнути: простий рецепт підготовки до зими. Ваш сад буде цвісти навесні!

Жовтень добігає кінця, а це означає, що багато дачників та садівників активно готують свої яблуні до зимового періоду. Важливо дотриматися всіх правил підготовки.

Це потрібно для того, щоб дерева навесні прокинулися та забезпечили багатий і корисний урожай. Проте, що робити, якщо ваша яблуня ще зовсім молода і посаджена лише цього року?

Сьогодні ми поділимося з вами рекомендаціями та розкажемо, як правильно підготувати молоду яблуню до зими. Відразу зазначимо, що осіння обрізка молодих яблунь категорично небажана, оскільки дерево може негативно відреагувати на цю процедуру. Допускається лише обрізання пошкоджених пагонів, проте після цього необхідно обробити зрізи розігрітим садовим варом або спеціальною фарбою для дерев.

Обов’язково проведіть вологозарядковий полив. Вода допоможе уникнути промерзання ґрунту на велику глибину. Двох відер води під кожне молоде дерево буде цілком достатньо.

Також рекомендується обробка яблунь проти хвороб і шкідників. Для цього використовується 4% бордоська рідина, яка добре зарекомендувала себе в боротьбі з різними видами грибків та личинками шкідливих комах. Крім того, під кожне молоде дерево бажано додати 10 грамів суперфосфату та 15 грамів сульфату калію.

Городники розповіли, як підготувати плодові дерева до зими
Городники розповіли, як підготувати плодові дерева до зими

Перед настанням морозів не забудьте побілити дерева та утеплити їх за допомогою мульчування. Ці поради допоможуть вам грамотно підготувати молоді яблуні до зими, а в майбутньому ви зможете насолоджуватися смачними та корисними яблуками.

Як бачите, нічого складного в осінньому догляді за яблунями немає. Проте дотримання наших корисних рекомендацій та порад допоможе вам забезпечити собі щедрий врожай соковитих та смачних плодів. Тож бажаємо вам успіхів та рясного врожаю не тільки яблук, а й іншої садово-городньої продукції.

Популярне

Подібні новини