Навчилася від свекрухи: отримую рясний врожай редиски навіть у холодні місяці, вирощуючи вдома на підвіконні

Забудьте про сезонність! Дізнайтеся, як виростити хрумку редиску на підвіконні навіть взимку. Розповідаємо про секрети отримання свіжого урожаю у будь-яку пору року.

Вважаєте, що свіжі овочі — це привілей літнього сезону? Сьогодні я поділюся з вами секретом, як виростити соковиту редиску прямо на підвіконні навіть у найхолодніші місяці року. Цей метод мені розповіла свекруха, і завдяки йому моя сім’я не сумує за свіжими овочами навіть взимку.

У першу чергу потрібно правильно обрати сорт. Вдома найкраще вирощувати ранньостиглий редис. Ідеально підходять такі сорти, як “18 днів” та “Сакса”. Що стосується ґрунту, то можна взяти звичайний городній і додати пісок у співвідношенні 2:1. Зробити його поживнішим для рослин дозволить перегній. Крім того, така суміш запобігає застою води завдяки хорошому дренажу.

Вирощувати редиску можна в спеціальних контейнерах або лотках від яєць
Вирощувати редиску можна в спеціальних контейнерах або лотках від яєць

Контейнери для вирощування можуть бути неглибокими, але краще обирати широкі. З ними зручніше працювати. Обов’язково переконайтеся, що на дні є отвори для дренажу. Якщо їх немає, то варто зробити вручну, бо застій води може погіршити смак редису, а іноді навіть призведе до повної втрати врожаю через гниль кореневої системи. Насіння висівайте на відстані 3-4 см одне від одного, заглиблюючи їх на 1-1.5 см. Після посіву трішки полийте ґрунт і накрийте контейнер плівкою до появи сходів.

Редисці потрібно багато світла, особливо взимку. Я розміщую контейнери на південному підвіконні та облаштовую додаткове штучне освітлення протягом 12-14 годин на день. Це дозволяє рослинам отримувати достатньо енергії для росту. Температурний режим також важливий. Редиска любить прохолоду, тому ідеальна температура для неї – 15-18 °C. Якщо у вас тепла квартира, можна трохи відкривати вікно для провітрювання.

Великі горщики для вазонів чудово підходять для вирощування редиски
Великі горщики для вазонів чудово підходять для вирощування редиски

Полив має бути помірним. Я поливаю редиску раз на 2-3 дні. Це дозволяє не перезволожувати ґрунт, не допускаючи при цьому його пересихання. Вода повинна бути кімнатної температури. Раз на тиждень варто підживлювати рослини добривом для овочів.

Популярне

Подібні новини