Городники, не повторюйте цих промахів: 5 осінніх помилок, які “з’їдають” ваш майбутній врожай. Виправляємо!

З настанням осені досвідчені дачники продовжують збирати врожай, що росте в теплиці, та готують город і сад до зимівлі. Розповідаємо про поширені помилки дачників.

Хоча раніше осіннім роботам не надавали такого значення, це була помилка, яку тепер всі намагаються уникати. У цій статті розповімо про основні помилки, щоб ви їх не повторювали та завжди отримували хороший урожай.

Восени роботи в саду та на городі не стає менше. Більшість овочів вже дозріли, основний урожай зібрано, і на городі залишилася лише капуста. Після збирання врожаю ми видаляємо все бадилля та бур’яни. Але раніше трава залишалась на городі, що призводило до серйозних проблем наступного року. Основною помилкою було те, що трава під час росту забирає всі поживні речовини з ґрунту, а восени дозріває і випускає насіння, яке проростає навесні. Тому так важливо прибирати бур’яни восени.

Важливим аспектом є правильне внесення добрив. Однією з поширених помилок городників є неправильний підхід до удобрення. Осінь — найкращий час для внесення добрив у ґрунт. Саме в цей період городники розсипають гній і деревну золу по городу.

За зиму добрива добре засвояться, і навесні ґрунт буде багатим на поживні речовини. Особливо корисно розсипати гній і переорати землю під зиму. Хоча сидерати стають популярними, варто пам’ятати, що ці рослини також споживають поживні речовини з ґрунту. Тому важливо правильно їх закладати після зростання.

Експерти назвали головні помилки городників восени
Експерти назвали головні помилки городників восени

Ще одна поширена помилка городників — недотримання сівозміни. Це може призводити до появи шкідників і хвороб. Тому вже з осені потрібно планувати посадки на наступний рік і вносити відповідні добрива.

Що стосується саду, то восени всі чагарники обов’язково потребують поливу, особливо якщо стоїть суха погода. Наприклад, минулого року осінь була посушливою, і без поливу рослини могли постраждати.

Також важливою є осіння посадка овочів. Багато городників під зиму висаджують тільки часник. Проте в цей час можна висаджувати цибулю, буряк і моркву, щоб отримати рясний врожай.

Популярне

Подібні новини