Сусідка по дачі купує собі по 5 пляшок олії за раз: спитала навіщо – запам’ятала назавжди. Заливає нею город

Винахідливі городники знаходять чимало продуктів харчування та харчових залишків, які приносять користь на заміській ділянці. Дізнайтеся, для чого використовувати олію на городі.

Боротьба зі шкідниками на ділянці завдає чимало клопоту. Багато дачників для боротьби відразу намагаються використати різні хімічні препарати.

Але який у цьому сенс, коли є соняшникова олія, яка також може допомогти в боротьбі? Тому варто розібрати кілька її властивостей та варіантів застосування.

Як соняшникова олія діє на шкідників

Соняшникова олія – це не просто харчовий продукт, але ще й потужний засіб у боротьбі зі шкідниками на городі. Її дія ґрунтується на кількох механізмах.

По-перше, нанесена на листя рослин соняшникова олія створює захисний шар, який змащує тіла багатьох комах, ускладнює їхнє дихання і викликає задуху.

По-друге, соняшникова олія може перешкодити комахам харчуватися, блокуючи доступ до хлорофілу, який необхідний їм для виживання.

По-третє, аромат може діяти як природний відлякувач, змушуючи шкідників уникати обробленої ділянки.

Звичайно, багато властивостей можна назвати профілактичними. Тому не варто думати, що цей засіб допоможе вбити всіх шкідників.

Як використовувати на городі

Існує кілька варіантів застосування соняшникової олії на городніх ділянках.

Це просто хитрість на мільйон: як я за допомогою звичайної олії без мороки прибрала шкідників на городі
Це просто хитрість на мільйон: як я за допомогою звичайної олії без мороки прибрала шкідників на городі

Спосіб № 1. Змішування з водою та розпилення

Для створення ефективного розчину можна змішати соняшникову олію з водою і розпорошити її на рослини, особливо на їх нижню сторону листя, де часто ховаються шкідники.

Спосіб № 2. Додавання в розчини для обробки рослин

Соняшникову олію можна додавати до інших природних розчинів, таких як розчини мила, часнику або перцю, для посилення їх дії проти шкідників.

Спосіб № 3. Застосування як захист від плодоїдних комах

Нанесення соняшникової олії на стовбури дерев та чагарників може запобігти проникненню та розмноженню мурах і схожих шкідників.

Спосіб № 4. Змішування з іншими природними інгредієнтами

Для посилення ефекту олію можна комбінувати з іншими натуральними речовинами, такими як настій часнику або перцю, створюючи потужний репелент для шкідників.

Існує безліч варіантів застосування такого дієвого засобу. Однак кожен дачник повинен розуміти, що можна досягти лише профілактичного ефекту.

Популярне

Подібні новини