Підгодуйте троянду всього 1 “відерцем” перед укриттям на зиму: морози переживе легко, навесні зацвіте швидко

Троянди не просто так називають королевами саду – своїм цвітінням вони здатні підкорити кожного. Розповідаємо, яка підкормка є обов'язковою для рослин восени.

Коли на вулиці починається холодна погода, у стеблах троянд припиняється рух соку, а кущі починають скидати листя. На цьому етапі період вегетації завершується. Втім, часом у нашій країні спостерігаються різкі коливання температури, які плутають налагоджену систему квітки. Вона відчуває стрес, адже не розуміє – чи йти у зимову сплячку, чи продовжувати ріст.

Добриво для троянди восени

Для полегшення життя рослини, потрібно внести в ґрунт спеціальне антистресове добриво, яке підвищить стійкість рослини до коливань температури. Агрономи та досвідчені спеціалісти радять використовувати особливий рецепт підгодівлі. Вона не тільки зніме стрес, але й допоможе пагонам легше та швидше накопичити речовини для виживання в холодну пору року.

Садівники розповіли про обов'язкове добриво для підгодівлі троянди в саду перед зимовим укриттям
Садівники розповіли про обов’язкове добриво для підгодівлі троянди в саду перед зимовим укриттям

Підживлення таким препаратом традиційно проводять у жовтні, коли температура повітря опуститься нижче 5 градусів тепла. Для цього в 10 літрах води потрібно розвести 10 грамів сірчанокислого калію, 25 грамів суперфосфату та 2,5 грами борної кислоти. Отримане добриво потрібно добре перемішати для отримання однорідної консистенції. Під кожен кущ потрібно внести 1 літр отриманого добрива.

Садівники розповіли про обов'язкове добриво для підгодівлі троянди в саду перед зимовим укриттям
Садівники розповіли про обов’язкове добриво для підгодівлі троянди в саду перед зимовим укриттям

Крім того, корисно замульчувати кущі за допомогою дозрілого компосту з додаванням золи. Таке укриття легко зігріє рослину у зимовий період і дасть їй поживні речовини у холодну пору року. Навесні троянда починає дуже швидко рости, а тому рано порадує господарів розкішним цвітінням і бутонами.

Популярне

Подібні новини