Більше не плачу над врожаєм: перевірила бабусин спосіб підготовки цибулі-сівка до посадки – 1 простий трюк

Цибуля – овочева культура, вирощуванням якої займається чи не кожен дачник. Вона невибаглива, не вимагає багато сил та уваги. Тому кожен садівник зацікавлений отримати гідний урожай великої цибулі.

Досвідчені дачники знають, що цибуля-сіянка може застрілкуватися, що загрожує майбутньому врожаю. Крім того, маленькі цибулини піддаються нападам різних шкідників. А це не надто корисно для майбутніх плодів.

Щоб таких неприємностей не сталося, перед посадкою цибулю слід підготувати. Як це зробити правильно і без витрат своїх сил та грошей, розповіли досвідчені городники.

Як правильно підготувати цибулю-сіянку до посадки

Фахівці рекомендується у теплій воді (50-55 градусів) розвести звичайну харчову соду, з розрахунку на 1 літр рідини 1 чайна ложка порошку.

Далі необхідно відправити в розчин цибулю на 30 хвилин. А після цього потрібно приступити до посадки.

Така підготовка допоможе цибулі правильно укоренитися, запобіжить утворенню непотрібних стрілок, а також захистить рослини від посягань різних шкідників.

Моя цибуля-сіянка вкорінюється прямо на очах, бо готую її до посадки за цими перевіреним роками правилами
Моя цибуля-сіянка вкорінюється прямо на очах, бо готую її до посадки за цими перевіреним роками правилами

Посадка цибулі-сіянки

Рекомендації для схеми посадки: між рядками залишаємо 15-20 см, у ряду цибулини йдуть через 8-12 см одна від одної (тобто близько 55-65 штук на 1 квадратний метр грядки). Глибина борозенок: 3-4 см, в них шийка сівка має бути на 1-2 см нижче за ґрунт.

Але вступають в силу певні спостереження та досвід: глибина посадки варіюється від 5 до 10 см (неглибока посадка загрожує вимерзанням у деяких регіонах), частота посадки цибулин може бути різною. Можна висаджувати і густо: дрібного сівка буває багато, а потім навесні та влітку він проріджується, з’їдається “зеленушкою” в салатах. Відстань між борозенками – також справа кожного.

Цікава ідея – саджати навесні між рядами підзимової цибулі та часнику розсаду томатів та перців. Цибулеві фітонциди в цьому випадку відлякуватимуть літаючих шкідників.

Популярне

Подібні новини