Розумні дачники сіють кріп під зиму так: виростає пишний та красивий урожай, ще й на 2 тижні раніше за всіх

Кріп є холодостійкою овочевою культурою, оскільки рослина витримує заморозки до мінус шести градусів. Багато городників сіє насіння кропу під зиму, щоб ранньою весною отримати врожай зелені.

Розповідаємо докладніше, як правильно посіяти кріп під зиму.

Сорти кропу для посадки під зиму

Для посадки кропу під зиму фахівці рекомендують купувати спеціальні для цього сорти. Сорт кропу для підзимового посіву слід вибирати ранній, щоб зелень почала швидко відростати після появи сходів.

Також сорт кропу повинен бути стійким до низької освітленості, оскільки у березні-квітні, коли почнуть з’являтися сходи, ще короткий світловий день.

Як підготувати грядку для посадки кропу

Кріп навесні швидше сходить на вологому та поживному ґрунті. Зелень швидше росте на ґрунті, насиченому азотом. Оскільки саме азот впливає розвиток зеленої маси рослин. Але без фосфору, калію та інших мікроелементів рослина погано ростиме. Тому восени обов’язково радять внести органічні та мінеральні добрива у ґрунт.

Завдяки цим маленьким хитрощам збираю один із найперших урожаїв кропу у всьому селі – усі сусіди здивовані
Завдяки цим маленьким хитрощам збираю один із найперших урожаїв кропу у всьому селі – усі сусіди здивовані

З органічних добрив непоганий варіант – перегній. Перегній слід розсипати на грядку із розрахунку 4 кг на 1 кв. м. З мінеральних добрив можна взяти суперфосфат та калійну сіль. На грядку по перегною потрібно розсипати 20 г суперфосфату та 30 г калійної солі з розрахунку на 1 кв. м. Після цього ґрунт разом із добривами необхідно перекопати, а потім розрівняти ґрунт на грядці граблями.

Як правильно сіяти кріп на грядку

На грядці заздалегідь рекомендується зробити борозни на відстані 10 см. Насіння під зиму варто сіяти більш густо, приблизно 3 г на 1 кв. м. Посів насіння кропу восени здійснюється на глибину 2-3 см.

Грядку з посіяним кропом обов’язково потрібно замульчувати. Для цього городники зі стажем радять посипати грядку перегноєм, щоб ґрунт не покрився кіркою, оскільки це ускладнить появу сходів. До того ж, перегній захистить насіння від сильних зимових вітрів.

Популярне

Подібні новини