Зимова “броня” для саду: як за допомогою крейди та купоросу побілити дерева – створюємо зимовий “кожушок”

Вже зараз важливо подбати про свої плодові дерева у саду, щоб вони добре перенесли осінньо-зимовий період. Як правильно робити побілку - читайте в нашому матеріалі.

У житті дерев однією з основних ролей відіграє їхня кора, яка виконує як захисні, так і вегетативні функції. Для захисту кори й рослини в цілому багато дачників та садівників використовують побілкові розчини.

Склад такого засобу може бути різним і включати в себе безліч різноманітних компонентів.

Сьогодні ми розповімо про один з найефективніших складів, застосування якого надійно захистить ваші дерева від впливу більшості негативних факторів. Перш за все зазначимо, що для досягнення найкращого ефекту від побілкового розчину важливо правильно його виготовити та грамотно нанести.

Досвідчені садівники додають до побілки мідний купорос, що сприяє значному посиленню захисних властивостей розчину. Якщо ви, дачник, уперше чуєте про цей метод, рекомендуємо скористатися готовою сумішшю, для приготування якої потрібно лише дотримуватися інструкції, що додається. Якщо ж у садовому магазині ви не знайшли даного складу, можемо приготувати його самостійно.

Експерти розповіли, як правильно білити дерева восени з користю
Експерти розповіли, як правильно білити дерева восени з користю

Для цього необхідно ретельно перемішати такі компоненти: 10 літрів води, 2,5 кг товченого крейди або гашеного вапна, 300 г мідного купоросу та кілька столових ложок борошна. Якщо ви з якоїсь причини не знайшли мідний купорос, його допускається замінити залізним купоросом у таких самих пропорціях.

Побілку необхідно виконувати восени, до настання перших морозів, тому не рекомендуємо затягувати з цим процесом. Тепер, знаючи про такий ефективний і надійний побілковий склад, ви зможете грамотно підготувати ваші плодові дерева до зими.

Тепер, знаючи ці агротехнічні тонкощі, у вас точно не виникне жодних проблем з побілкою дерев. А ми бажаємо вас успіхів у садово-городніх справах та рясного врожаю в наступному році.

Популярне

Подібні новини