Хлібний секрет для розсади: як перетворити сухарі на суперпідживлення – врожай буде такий, як ніколи раніше

У цій статті ми розповімо про ще одне підживлення для розсади, що є стимулятором зростання. Для його приготування не потрібно йти до магазину — усе необхідне вже є у вас вдома.

Напевно, у вашому домі залишаються хлібні залишки або сухарі. Напередодні городнього сезону вони стануть дуже корисними, тому їх варто збирати.

Таке підживлення підходить не лише для розсади, але й для дорослих рослин. Проте, плодоносні рослини потребують повноцінного харчування, тоді як розсаді достатньо невеликої кількості корисних мікроелементів. Важливо не перегодувати розсаду, враховуючи, що вона зростає в обмеженому обсязі ґрунту. Тому підживлення потрібно вносити в помірних кількостях.

Підживлення для молодої розсади готується таким чином: потрібно наповнити третину літрової банки сухарями й залити їх теплою водою. Цукор додавати не варто, оскільки у хлібних сухарях уже містяться всі необхідні компоненти для ефективного бродіння — борошно, цукор і дріжджі. Хліб також містить корисні білки з амінокислотами, такими як лізин і метіонін, які будуть передані рослинам.

Експерти розповіли, чим найкраще підживити розсаду
Експерти розповіли, чим найкраще підживити розсаду

Настоювати цю суміш потрібно протягом доби, поки вода не набуде легкого підфарбованого відтінку. Це свідчить про збагачення рідини амінокислотами та мінеральними компонентами. Через кілька днів після пікірування слід вносити по одній столовій ложці такого добрива під кожен кущик розсади.

Підживлення варто робити саме після пікірування та пересадки, коли рослині необхідна допомога в адаптації до нових умов.

Як бачите, вирощувати розсаду можна без спеціалізованих дороговартісних препаратів. Якщо знати, як все працює, то з легкісю можна обійтися засобами, які точно є у вашому будинку. Обов’язково скористайтеся нашими рекомендаціями і самостійно переконайтеся в їхній високій ефективності. А ми бажаємо вам успіхів та щедрого врожаю!

Популярне

Подібні новини