Наступного року цвіт буде видно навіть з космосу: свекруха розповіла, як підготувати гортензію до зими

Підготовка квітів до зимування – відповідальний процес, від якого залежить результат наступного року. Сьогодні ви дізнаєтеся, як підготувати гортензії до похолодання.

З настанням осені гортензії поволі готуються до спокою, і саме час допомогти їм пережити зиму, забезпечивши гарний старт для весняного пробудження. Як чарівні королеви саду, вони потребують особливого догляду перед холодами, щоб наступного року знову порадувати пишними суцвіттями.

Варто оцінити їхню стійкість до морозів. Деякі сорти, як наприклад гортензія деревоподібна або волотиста, витриваліші і можуть пережити холод без особливого захисту. Але більш вибагливі гортензії крупнолисті чи садові вимагають додаткової уваги.

Коли осіннє листя поволі опадає, і температура наближається до нуля, саме час розпочати підготовку. Обрізка гортензій залежить від сорту: деякі цвітуть на нових пагонах, тож обрізати їх восени можна сміливо, а інші – на старих, тому краще почекати весни. Однак, основний секрет зимового захисту полягає не в обрізці, а в укритті.

Садівники розповіли, як підготувати гортензію до зими
Садівники розповіли, як підготувати гортензію до зими

Звичайне агроволокно або лапник стануть справжнім захистом від морозів. Особливої уваги потребує коріння – замульчоване товстим шаром торфу, сухого листя або ялинового гілля, воно збережеться теплим і захищеним від зимової холоднечі.

Але ось ще одна хитрість: не забувайте зняти мульчу навесні поступово. Гортензії люблять свіжий подих вітру, коли настає весняне потепління, і надмірне тепло може пошкодити їх. Також не полінуйтеся оглянути пагони після холодів. Навіть якщо частина з них замерзла, рослина має здатність відновлюватися, і правильно підготована гортензія обов’язково подарує вам нові суцвіття.

Зима для гортензій – це час відпочинку і набрання сил, і ваше завдання – забезпечити їм цей спокійний період так, щоб весна розпочалася для них із щедрого пробудження.

Популярне

Подібні новини