Лінивий город: як система “no-till” дозволяє збирати врожай, не торкаючись лопати. Секрет розкрито!

Якщо ви не любите брати до рук лопату, то наша сьогоднішня стаття точно для вас. Дізнайтеся, що робити, аби земля була, як пух без зайвої мороки.

Садівники готові піти на все, аби тільки не копати! Садівництво – це не лише улюблене хобі багатьох людей, але й важка праця. Оранка, внесення добрив, посадка, полив, боротьба зі шкідниками, довгоочікуваний збір урожаю, підготовка до зими – все це займає багато часу й сил. Одним з найнелюбленіших занять садівників по праву вважається оранка землі.

Скопати город під силу не кожному, тому власники ділянок шукають способи полегшити цей процес і винаходять альтернативи. Останнім часом у садівницьких колах набуває популярності нова система обробітку землі, яка називається нульовою і не потребує оранки. Замість традиційних лопати та плуга використовується метод мульчування.

Однак одразу зазначимо, що цей метод підходить далеко не для кожного типу ґрунту. Декому все ж доведеться взятися за лопату. Чим же приваблива нульова система обробки ґрунту? По-перше, метод “no-till” (модна закордонна назва) оберігає землю від ерозії, дозволяючи зберегти вологу та корисні речовини, які зазвичай виводяться при традиційній оранці.

Городники розповіли про нульову систему обробки ґрунту
Городники розповіли про нульову систему обробки ґрунту

Проте варто наголосити, що цей метод підходить не для всіх типів ґрунту. Його доцільно використовувати в посушливих районах або там, де вода швидко стікає і не встигає наситити землю. Відмова від звичної орної обробки не обіцяє садівникам негайних чудових результатів. Нульова обробка – це не просто укриття ґрунту мульчею, а повноцінна високотехнологічна система, яка дає результати не за один сезон.

Саме тому для отримання позитивного результату необхідно повністю зануритися в цю систему і дотримуватися всіх її правил. Нічого складного в них немає, проте ефект можна отримати колосальний.

Популярне

Подібні новини