Все підвіконня у дармових орхідеях, бо розмножую їх хитрим способом: 1 “чік” у потрібному місці і готово

Якщо ви думаєте, як би розмножити свою орхідею, відповідь криється у її корінні. Розповідаємо, як з однієї квітки розплодити цілу оазу її "сестричок".

Розмножувати орхідеї вдома – це не так складно, як здається на перший погляд, і, на щастя, не потребує великих витрат чи складних процедур. Є один хитрий спосіб, який допоможе вам за кілька років перетворити своє підвіконня на справжній сад із квітів. І для цього потрібно всього лише трохи терпіння і правильний підхід.

Якщо у вас є доросла орхідея з 6-8 листочками та гарними повітряними коренями, саме час задуматися про її розмноження. Секрет полягає у поділі рослини на дві частини. Перш за все, за два дні до процедури полийте свою орхідею, щоб корені стали гнучкими й легше переносили операцію.

Професійні поради садівників, як допомогти орхідеї зацвісти
Квітникар розповів, як розмножити орхідею вдома без мороки

Далі ви маєте акуратно відрізати верхню частину рослини – ту, що має 2-3 листочки й кілька повітряних коренів. Не бійтеся, це не зашкодить рослині, якщо ви будете обережними. На нижній частині потрібно залишити щонайменше 2-3 листки. Така процедура не буде зайвою для будь-якої дорослої квітки, адже допоможе їй віддавати більше сил квітам.

Наступний крок – обробити зрізи. Тут допоможе деревний попіл або товчене активоване вугілля, яке захистить рослину від інфекцій і швидко загоїть рани. Після цього зрізану частину потрібно просушити протягом кількох годин і висадити в субстрат, акуратно запихаючи повітряні корені. Важливо робити це з обережністю, щоб не пошкодити ніжні корінці.

Професійні поради садівників, як допомогти орхідеї зацвісти
Квітникар розповів, як розмножити орхідею вдома без мороки

А що ж з материнською орхідеєю? Вона продовжить рости, і через кілька місяців у вас з’являться бічні бруньки, з яких розвинуться нові квіти. Цей процес може зайняти трохи часу, але результат того вартий. Незабаром ви помітите, як рослина почне оновлюватися, і вже через 2-3 роки у вас з’явиться повноцінна нова орхідея.

Популярне

Подібні новини