Слимаки тікають сотнями: розставила по городу 1 найпростішу з усіх приманку – вимерла вся популяція

Велика кількість дачників-городників стикається з дуже неприємною ситуацією – нашестям слимаків і равликів, тому вони постійно шукають ефективний засіб для прибирання цих шкідників.

Розповідаємо, як самостійно приготувати дієву приманку від слимаків.

Звичайно у магазинах завжди можна придбати спеціальні приманки, які, судячи з відгуків, непогано працюють. Але, навіщо витрачати зайві кошти, якщо можна приготувати не менш ефективну саморобну пастку?

Для виготовлення саморобної приманки від слимаків вам знадобляться:

  • Вівсяні пластівці;
  • Борошно;
  • Лимонна кислота;
  • Сухі дріжджі;
  • Мідний купорос;
  • Рідка приманка (молоко/кефір/вино чи яблучний оцет).

Як зробити пастку від слимаків своїми руками?

Надягніть рукавички і змішайте 1 склянку борошна та 1 склянку вівсяних пластівців з дрібкою лимонної кислоти, чайною ложкою сухих дріжджів та 1/2 чайної ложки мідного купоросу. Ретельно перемішайте всі складові та додайте рідку приманку. Це може бути молоко, кефір, вино чи яблучний оцет, розбавлений водою. У змішану суху суміш додаємо 1/2 склянки рідкої приманки. Додавати потрібно невеликими порціями, ретельно перемішуючи суміш.

Швидко прибрала всіх слимаків на ділянці, бо приготувала цю ефективну саморобну приманку. Ефект 10 з 10
Швидко прибрала всіх слимаків на ділянці, бо приготувала цю ефективну саморобну приманку. Ефект 10 з 10

Ось і все. Приманка готова, і її можна одразу застосовувати. Якщо ви використовуєте не весь склад, залишки можна добре просушити і зберегти до наступного разу.

Як використовувати саморобну приманку від слимаків?

Приманку можна використовувати одразу після приготування. Необхідно невеликими жменями розкласти суміш під рослини, які постраждали від навали слимаків та равликів. Така приманка дуже приваблює слимаків, але склад згубний для них.

Для того, щоб повністю позбутися слимаків та равликів, таку приманку потрібно розсипати пару разів з інтервалом у кілька днів. Якщо через певний час слимаки та равлики з’являться знову, тоді слід ще раз скористатися такою приманкою. Приготувати її простіше простого, але діє вона на всі 100%.

Популярне

Подібні новини