Прощавай, дротянику: цей простий метод змусить 200+ личинок назавжди покинути ваш город. Діємо восени!

Якщо на вашій присадибній ділянці чи на дачі "промишляє" дротяник - не засмучуйтесь. Читайте далі і дізнаєтесь, як його ефективно зпровадити з грядок.

Дротяник дуже любить зволожений ґрунт із високою кислотністю. Якщо на ділянці з’явився пирій, для шкідників це просто райські умови й справжнє щастя. Дротяник споживає всі рослини на своєму шляху, а його личинки поступово перетворюються на повноцінних жуків. Якщо це самка, вона може відкласти понад 200 яєць, з яких з’явиться нове покоління ненажерливих шкідників.

У сьогоднішній корисній статті ми поговоримо про те, які методи боротьби допоможуть впоратися з дротяником. Перш за все, потрібно перекопати город і видалити всі бур’яни. Перекопування ґрунту – один із найефективніших методів обробки землі та боротьби з комахами

. Якщо ви помітили дротяника, без сумніву перекопуйте ґрунт. І зробити це потрібно якомога раніше, адже з пониженням температури личинки жука заглиблюються в нижні шари ґрунту.

Городники розповіли, як позбутися дротяника на городі
Городники розповіли, як позбутися дротяника на городі

Ще до морозів слід перекопати грядку на глибину багнета лопати, вибрати бур’яни разом із корінням і намагатися видалити всіх комах. Після ретельного перекопування залишки дротяників знищать птахи та морози. Личинки також будуть позбавлені їжі, що може суттєво скоротити їхню кількість.

Дуже ефективним є осіннє перекопування ґрунту, але в квітні або травні можна повторити цю процедуру. Найефективнішим способом боротьби з дротяником є вапнування. Вапно нейтралізує кислотність ґрунту, позбавляючи шкідників умов, у яких їм найкомфортніше розвиватися. На кожен квадратний метр ґрунту потрібно внести близько 200-300 грамів гашеного вапна.

Як бачите, все неймовірно легко та просто. Та дотримання цих перевірених рекомендацій забезпечить відсутність такого неприємного шкідника, як дотяник, на вашій садово-городній ділянці.

Популярне

Подібні новини