Беру “шест” і вбиваю його посеред городу: виглядає моторошно, але це не “вуду”, а безцінний лайфхак для дачі

Ці конструкції ви точно бачили на городах своїх сусідів і навіть могли читати у казках. Як же ж зробити солом'яного діда на ділянці, щоб не навідувалися зграями птахи?

Пугало, опудало, страшко та, звісно, солом’яний дід. Ці “мешканці” городу вже давно довели свою ефективність: птахи облітають ділянку стороною, а деякі непрохані гості подумають двічі, чи варто заходити на вашу землю, щоб поцупити врожай.

На цю тему є навіть анекдот: у чоловіка питають, чи допомагає йому опудало на городі. Він відповідає: “Так, допомагає. Теща тиждень у гості не заходить”.

Жарти-жартами, але як же ж зробити страшка, щоб птахи не обдзьобували врожай?

Експерти розповіли, як за 2 кроки зробити пугало для городу

Спершу необхідно ретельно продумати, де саме буде розташоване опудало. Чи це буде центральна частина саду, городу або навіть куточок за будинком? Можливо, варто зупинитися на варіанті мобільного лякала, яке можна легко переносити з місця на місце.

Така конструкція буде більш універсальною, дозволяючи змінювати його розташування залежно від потреби: сьогодні – біля грядок, завтра – біля дерев або парників. Пам’ятайте, що пернаті легко адаптуються і вже за пару днів можуть зовсім не боятися солом’яного діда.

Особливу увагу потрібно приділити розмірам і зовнішньому вигляду опудала. Важливо створити щось, що не тільки злякає птахів, але й гармонійно впишеться в атмосферу вашої садиби. Чи це буде класичне “лякало” з мішковини та старого капелюха, чи щось більш оригінальне?

Експерти розповіли, як за 2 кроки зробити пугало для городу

Вибір матеріалів для опудала дає величезний простір для творчості. Основа, зазвичай, робиться з дерев’яних брусків або патиків. Переплетіть 2 палиці між собою у вигляді хреста та встроміть у землю. Цей каркас можна легко “одягти” в старі речі, яким вже давно місце на горищі: заношені сорочки, штани чи навіть старі штори.Звичайний капелюх, прив’язаний до голови опудала, мішковина, яка зображає його тіло, або навіть стара пара рукавичок на “руках” здатні створити справжній образ.

Якщо ж ви хочете додати динаміки й звуку, що підсилить страхітливий ефект, можна використати консервні банки або пластикові пляшки. Вони будуть дзвеніти на вітрі, створюючи додатковий шум, який налякає птахів або навіть злодіїв. Можливо, варто додати мітлу або відро в руки вашого опудала — це підкреслить його “людські” риси та зробить його більш реалістичним у темряві.

Популярне

Подібні новини