Знайшла 7 надійних сортів огірків: коштують “копійки” і завалюють урожаєм. Дачники старше 60 їх точно знають

Досвідчені дачники обирають найкращі сорти та гібриди огірків для відкритого ґрунту. Здебільшого культуру висівають на грядках, хоча іноді вирощують у парниках чи теплицях.

Розглянемо деякі популярні сорти та гібриди огірків, які підходять для відкритого ґрунту.

Ecole F1 – це кармічний гібрид огірків, що дає невеликі, рівномірні плоди, які підходять як для маринування, так і для засолювання. Зеленці можна збирати ще на стадії маленьких корнішонів. Рослина індетермінантна, із середньою кількістю батогів і жіночими квітками.

Плоди мають стандартну форму, забарвлення шкірки темно-зелене з тонкими смужками, невеликою плямистістю та помітними горбками. Середня вага – 62–72 грами, а врожайність з одного квадратного метра становить 2,6–2,9 кг. Гібрид стійкий до борошнистої роси та оливкової плямистості.

Експерти назвали 5 найкращих та врожайних сортів огірків
Експерти назвали 5 найкращих та врожайних сортів огірків

Меренга F1 – партенокарпічний сорт, плоди якого підходять як для салатів, так і для консервації. Рослина сильноросла, з середньою кількістю батогів і переважно жіночими квітками. Зеленці темно-зелені, циліндричні, із середньощільною м’якоттю та шкіркою з вираженими горбками.

Вага огірка – 63 г. Плоди рівномірні, не жовтіють і не скручуються. Врожайність складає близько 2 кг на квадратний метр у відкритому ґрунті та до 15 кг під плівкою. Гібрид демонструє стійкість до вірусу огіркової мозаїки, борошнистої роси, пероноспорозу та оливкової плямистості.

Adam F1 – партенокарпічний гібрид, чудово підходить для консервації. Кущ середньої сили зростання, індетермінантний, із жіночим цвітінням. Огірки класичної форми, темно-зеленого кольору з невеликими смужками та плямами.

Експерти назвали 5 найкращих та врожайних сортів огірків
Експерти назвали 5 найкращих та врожайних сортів огірків

Горбки дрібні та часті, вага зеленців – 90–95 грамів. З одного квадратного метра можна зібрати від 8 до 10 кг огірків. Цей гібрид стійкий до оливкової плямистості, вірусу звичайної мозаїки та борошнистої роси.

Коні F1 – індетермінантний партенокарпічний гібрид із сильнорослим кущем та середньою кількістю батогів. Квітки жіночі, зеленець має коротку циліндричну форму з дрібними частими горбками, вага плоду – 60–82 грами. Урожайність становить 12–16 кг на квадратний метр. Плоди підходять як для свіжого вживання, так і для консервації. Гібрид має стійкість до борошнистої роси та гнилі коренів.

Паризький корнішон – сорт, запилюваний бджолами, плоди якого вживають у свіжому вигляді або консервують. Рослина індетермінантна, має середню кількість пагонів і формує переважно жіночі квітки. Плоди веретеноподібні, не надто довгі, з великими горбками, вага – від 50 до 78 грамів. Збирати врожай потрібно щодня. Врожайність складає 1–3 кг на квадратний метр. Сорт стійкий до пероноспорозу та борошнистої роси.

Експерти назвали 5 найкращих та врожайних сортів огірків
Експерти назвали 5 найкращих та врожайних сортів огірків

Директор F1 – індетермінантний гібрид, що утворює велику кількість пагонів середньої довжини. Квіти жіночі, по 2–3 в кожному вузлі. Огірки подовжені, циліндричні, темно-зелені, з горбками по всій поверхні, вага – 65–80 грамів. Врожайність становить 2,5–3,6 кг з квадратного метра.

Тім’ячко F1 – пучковий гібрид, що формує по 2–3 плоди у вузлі. Огірки середньої довжини, темно-зелені, із вираженими горбками, вага – 85–110 грамів. Врожайність під плівкою може досягати 25 кг з квадратного метра. Зеленці підходять для консервації та вживання у свіжому вигляді.

Популярне

Подібні новини