2 роки заздрила сусідці, дивлячись на її часник, поки вона мені не відкрила секрет вирощування: оце зубчики!

Виростити озимий часник нескладно, якщо знати певні агротехнічні хитрощі. У сьгоднішній статті ми детально розповімо, зо зробити, аби отримати щедрий врожай.

Щоб наступного року отримати великий та якісний урожай озимого часнику, недостатньо мати здоровий посадковий матеріал. Його також необхідно грамотно посадити в правильно підготовлені грядки. Саме про підготовку грядок до посадки озимого часнику сьогодні йтиметься в нашій корисній статті.

Якщо ви проживаєте в регіоні середньої смуги, важливо здійснити посів часнику до 10 жовтня за температури від 10 до 12 градусів – це найкращі умови для посадки рослини. Надто низька температура може призвести до замерзання часнику, і він не зможе пережити зиму через слабко розвинену кореневу систему. А за надто високої температури часник може прорости, що також негативно позначиться на його стані.

Грядку для посадки слід готувати заздалегідь. Ґрунт обов’язково мульчуємо, а також вчасно вносимо добрива. Для отримання великих головок часнику удобрюємо землю перевіреними та надійними способами.

Для збільшення пухкості ґрунту на один квадратний метр додаємо відро перегною, що сприяє ефективному розвитку кореневої системи рослини. Після цього вносимо мінеральне добриво – зазвичай це суперфосфат у кількості 40 грамів на квадратний метр. Перед тим як розкидати суперфосфат, грядку з перегноєм потрібно ретельно розрівняти.

Експерти назвали осінні секрети вирощування часнику
Експерти назвали осінні секрети вирощування часнику

Останній крок у підготовці грядок – це перекопування. Після цього залишається лише дочекатися моменту посадки. Рекомендуємо готувати грядку за 1–2 тижні до посіву озимого часнику. Завдяки такій грамотній підготовці та посадці в м’який, підготовлений ґрунт, часник буде рости великим і якісним, радуватиме гарним урожаєм.

Як бачите все дуже просто! Тож бажаємо успіхів і рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини